Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!
Löpning Kläder, Skor & Prylar 3 inlägg 730 visningar

Motsvarande sko idag?

1976 • Örebro
#1
8 november 2020 - 20:07
Gilla 
Hej!

Tog upp löpning igen förra sommaren och mina gamla skor Asics Gel Surveyor 5 T6B9N-3906 börjar kännas stumma, sulan är på väg att bli blanksliten på båda skorna på insidan "framfoten" (tecken på pronering, antar jag?) och jag letar efter någon lämplig ersättare.

Denna modell är 4-5 år gammal och utgången. Finns någon bra hemsida för vilken modell som är motsvarande idag eller kunnig på forumet som kan tipsa om en liknande sko?

Tycker om att den är hög och stabil, springer/joggar övervägande på asfalt, ca 90-100 mil per år.

/Eva
Ribban
1968 • Åkersberga
#2
8 november 2020 - 20:25
Gilla 
Jag föreslår att du provar att springa i litet olika modeller och inte bara från Asics-sortimentet, Det fotvalv och de muskler du hade i och kring foten kan ha förändrats en hel del under de år som du inte har tränat. Det är inte säkert att denna typ av sko är optimal för dig längre. Ta gärna råd från någon som kan titta på ditt löpsteg och hur du belastar fötterna. Asics Gel Surveyor 5 hade dämpning både fram och bak och det kan du gott leta efter hos nya skor också. Lycka till!
1976 • Örebro
#3
8 november 2020 - 20:41
Gilla 
Tack! En Ctrl-Alt-Delete och nystart med skomodell kanske är det bästa, tar med mig tipset om dämpning både fram och bak.
/Mvh Eva
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.