Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 1583 visningar

Suunto app men ingen motsvarighet på webben?

1970 • Stockholm
#1
22 oktober 2020 - 22:41 (Redigerad 22 oktober 2020 - 23:07)
Gilla 
Vad pysslar Suunto med egentligen, toppen om någon förtydligar.

De fasar ut Movescount webben och i framtiden blir det enbart Suunto appen för mobila enheter som gäller, de skippar helt motsvarande funktionalitet på webben och inte heller någon applikation för datorn (förutom för synkning)? Eller förhoppningsvis har jag missförstått?

Säkert inget fel på appen men de borde verkligen ha en motsvarande webb sajt, de gör ett misstag här.

Slutsatsen är att man bör gå över till Strava eller liknande?
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
22 oktober 2020 - 23:29
1 Gilla 
Kan inte annat än hålla med! Maila dem! Förmodligen har de drabbats av många liknande reaktioner, därför dröjer de ett bra tag med att skrota Movescount. Men en telefon är för liten för att få överblick och kunna läsa kartor, de borde åtminstone bygga en windows-app. Men man måste ju ändå koppla upp klockan via en sladd för laddning så varför inte skicka data samma väg? Som idag.
Att byta till Strava är också min plan B.
Jan
1965 • Vintergatan
#3
24 oktober 2020 - 07:11
2 Gilla 
Har Garmin, men stör mig lite på att allt mer går över mot appar. För det första är det precis som Oldboy skriver, formatet är för litet för vissa saker och på en dator kan man även överblicka fler delsidor mycket enklare. För det andra så blir det bökigare när jag numer måste hitta ett par glasögon... ;)

Synkar via WiFi, eller via dator när jag måste ladda, Garmins app används så sällan att jag har BT avstängt, både på mobil och klocka.

Prova Runalyze om ni inte är beroende av att följa andra, det går att dela ut pass men inte mycket mer än så. Framförallt gillar jag prognoserna, som är betydligt bättre än Garmins, stöd för många filformat, man har fler val och kan anpassa det mesta, kartor, träningstider, höjdskillnader etc. Vid första anblick är det lite rörigt med så mycket siffror och i vissa fall "pluttiga" val som dyker upp först när man för pekaren över dem, men man man kommer in i det ganska snart. Det är gratis, ibland kommer nya funktioner som enbart betalade får tillgång till inledningsvis, men de har alltid blivit tillgängliga för alla efter några veckor.
1972 • Linköping
#4
5 november 2020 - 14:27
Gilla 
Har någon hittat möjlighet att bygga träningspass via Suunto app? I movescount (app) gick det att bygga t ex ett intervallpass men hittills har jag gåt bet på att gör detsamma i Suunto App och jag saknar verkligen den funktionen.
1968 • VALLENTUNA
#5
5 november 2020 - 18:01
1 Gilla 
RunnerSthlm,

Det är bedrövligt att Movescount läggs ner, den känns så mycket bättre än appen. Jag frågade deras kundtjänst om webben och appen eftersom appen inte funkar att ladda ner till laptop. Deras svar var i princip att om jag tycker att det är för smått och oöverskådligt på mobilen, då behöver jag en surfplatta...

De har inte några tankar på en webbsida, tyvärr...
Skriv och "tjata" lite, ju fler som lyfter frågan desto bättre, kanske?

Kram,
Jenny
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.