Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!
Löpning Kläder, Skor & Prylar 30 inlägg 4113 visningar

Bra true wireless in-ear hörlurar?

1988 • Stenungsund
#1
28 augusti 2020 - 08:49
Gilla 
Har haft problem med att hitta in-ear hörlurar som sitter OK i mina öron. Varit stora problem med "bågar" man ska fästa i öronen. Hittade Urbanista Stockholm, alltså vanliga hörlurar men dom tål ju inte väta och nu har dom nog tyvärr gjort sitt efter lite för mycket svett/regn-rundor. Börjar bli dags att faktiskt hitta ett par riktiga hörlurar för löpning, kanske också med lite mer batteritid än 2h...

Allra helst skulle jag önska true wireless, brukar tycka att kabeln förr eller senare ställer till med problem eller fastnar (samma med båge bakom). Dom ska användas för löpning, rullskidor och cykel i första hand, alltså även funka med hjälm.
I mina öron brukar det funka bättre när man inte har såna där gummi-grejer som stänger ute mer ljud eftersom dom har en förmåga att börja glida ur när jag blir svettig. Därför har Urbanista-typen funkat väldigt bra.
Jag gillar inte heller om dom sticker ut för mycket, kör ofta med pannband på rullskidor/cykel och då har det kunnat trycka rätt rejält efter en stund och börjat göra ont i örat.

Så finns det ens någon modell som kan passa in på mina petiga krav? Jag inser att det antagligen måste bli en modell med "gummipropp" och kanske bygel i örat.
Ska tilläggas att jag mest lyssnad på poddar och visst är det trevligt om man hör vad dom säger, men jag har låga krav på "musikkvalite" i övrigt. Så länge dom kan göra ljud. Har ingen direkt budget, men tveksamt om sambon godkänner över 2tkr.

Några jag htitat, vad anser ni om nedan? Finns det fler att tipsa om?
Jaybird Vista - Kanske mest intressant just nu
Jabra Elite 75t - Känns som dom sitter lite "tunt"?
Jabra Elite Sport 2.0 - Betalar man för ondödigt puls/Vo2max?
< < < 1 2 > > >
1988 • Stenungsund
#2
28 augusti 2020 - 09:00 Redigerad 28 augusti 2020 - 09:02
Gilla 
Fler varianter:
URBANISTA ATHENS
HAKII FIT WIRELESS SPORT - Dessa såg lite intressanta ut. Har någon provat dom? Något dålig batteritid, 3.5h, och IPX5
1971 • Nykvarn
#3
28 augusti 2020 - 09:37
1 Gilla 
Det där med passform på in-ear lurar verkar så otroligt individuellt. Jag kan absolut inte ha lurar av modellen där hörsnäckan bara är rakt konformad, ni vet sådana där man kan välja olika storlekar, de sitter helt hopplöst och ramlar ut direkt för mig.

De behöver vara lite "krökta" för att sitta kvar i mina öron och allra bäst fungerar Apples vanliga lurar som följer med IPhone så jag använder deras Airpods sedan ett par år tillbaka och det fungerar hur bra som helst för mig, i alla väder och och i alla farter.
1988 • Stenungsund
#4
28 augusti 2020 - 09:48
Gilla 
Ja, jag har också hopplöst svårt med att ha kvar dom i öronen. Fattar inte hur folk får kvar dom när det bara är en "propp". Om den har en sån båge i örat så blir det något bättre. Men allra bäst funkar såna som du nämner, som man bara "hänger" i örat. Tyvärr har jag inte Iphone (dom funkar kanske ändå) och visst är dom inte vattentåliga?

Därför känns Jaybird Vista just nu som ett väldigt bra val då man får med många varianter och kanske kan hitta något som funkar.
1993 • Tullinge
#5
28 augusti 2020 - 09:55
1 Gilla 
Använder också airpods sedan ett år tillbaka då de sitter bra i mina öron, har bra koppling till min iphone, och erbjuder ett schysst ljud även fast den släpper in trafikljud (vilket är ett måste tycker jag om man springer där det finns trafik).

Airpods funkar absolut till andra enheter också, men vet inte exakt om den tappar någon funktionalitet eller om uppkopplingen blir lite lidande, misstänker att de har optimerat dom för att fungera mot just apples egna produkter. Det ska dock sägas att jag haft problem med godtyckliga bluetooth-lurar mot android-telefoner förut med tappade kopplingar och brus i musiken, och dessa problem har jag inte sett skymten av med just airpods.

Utan att veta säkert så tror jag de hårda airpodsen marknadsförs som endast "svett-tåliga", jag har dock sprungit i regn många gånger men då brukar jag försöka torka av dom direkt när jag kommer in igen. Är nog ingen optimal lösning och jag misstänker att de skulle kunna ge upp om man utsätter dom för mycket vatten.
1985 • Handen
#6
28 augusti 2020 - 10:08
2 Gilla 
Jag hade ett par Jabra Elite 65T och dom satt riktigt bra, i mina öron då dvs. Riktigt bra ljud och enkla att styra

Den senaste tiden har jag dock skippat T W och kört med dessa: https://www.webhallen.com/se/product/322588-AfterShokz-Air-Tradlosa-Sporthorlurar-Gra?gclid=Cj0KCQjw1qL6BRCmARIsADV9JtZD1E1SlZ1Y8P7cdLrio65ScQcHOO__TNh2J3ivJlDdH8Hkw8dWx84aAtx4EALw_wcB

Nej det är ju inte T W men man slipper sladdar, man hör omgivningen samtidigt som man hör musiken/podden. Ljudkvaliteten är säkert ingen jättehöjdare om man är kräsen men för mig utan större krav duger dom gott nog.

Funkar med hjälm på oxå :)
Erik Brandén
1972 • Öjersjö
#7
28 augusti 2020 - 10:27
2 Gilla 
Jag har inte så bra erfarenhet av Urbanista Athens kvalitet. Köpte ett par, höger lur lade av då och då. Reklamerade, fick ett par nya, men samma problem där, varefter Urbanista återbetalade mitt köp.
Kan man få tag på ett par som funkar som de skall, så sitter de bra, åtminstone hos mig. De har ett par "flärpar" som håller dem på plats.
1988 • Stenungsund
#8
28 augusti 2020 - 10:35
Gilla 
Jag är något emot Urbanista eftersom dessa Stockholm har varit relativt värdelösa, förutom att dom funkat bra i mina öron. Men ett alternativ är det ju trots allt.

#Niclas, såna finns tyvärr inte på kartan att skaffa. Alldeles för bökigt och jag har även svårt med guppandet som kan bli bak i nacken. Dessutom svårt att använda med pannbandet då allt måste under (+hjälmen över).

Airpods kanske är ett bra alternativ egentligen, men för priset känns det ändå som att man kanske ska sikta på ett par "riktiga" sportlurar...
1964 • Motala
#9
28 augusti 2020 - 10:45
Svar på inlägg #2
1 Gilla 
De där HAKII FIT WIRELESS SPORT har jag föregångaren till. Tror inte att de är så mycket ändrade iaf av det man ser. Har samma problem med dem som jag också har med alla Inears att de kryper ut efter ett tag när jag svettas. Hjälper inte mycket med "flärpen" i örat heller. Ganska dåligt ljud också kan jag tycka men det kan ju ha ändrats. Har testat hur många som helst av den här typen av lurar och ingen sitter fast. Nu har jag gått över helt till Onear igen och har nu Adidas RPT-01. Visst de är inte lika små/smidiga men de sitter alltid på, "öronkuddarna" kan tvättas i maskin, suverän batteritid och dessutom ett riktigt bra ljud.
1988 • Stenungsund
#10
28 augusti 2020 - 10:47
Svar på inlägg #9
Gilla 
Anade att dom va lite väl budget. Har aldrig hört talas om dom, men det är nog mer pga mig än märket...
Tyvärr är onear helt uteslutet
Annika Linlökken
1976 • Älvängen
#11
28 augusti 2020 - 10:56
1 Gilla 
Jag har också haft svårt att hitta bra hörlurar som sitter bra.
Har använt Jabra Elite 65T, men de har haft en tendens att trilla ur om jag satt ett pannband över. Har fått lite ont i öronen efter att ha tryckt in dem hela tiden, dessutom.

Köpte till slut Jaybird Vista och de sitter som en smäck hela vägen. Jag skulle nog till och med säga att det är de bästa löpar-lurarna jag haft någonsin och jag har provat några stycken...
1964 • Motala
#12
28 augusti 2020 - 11:38
Svar på inlägg #10
Gilla 
https://www.loparshop.se/inspiration/hakii-fit-wireless-sport-earbuds-test

Här har du test på dessa. De har även på den innan som jag hade.
Båda blir otroligt hypade. Håller nog inte riktigt med men det är ju lite så med den här typen av lurar. Vissa passar det andra inte.
1961 • Göteborg
#13
28 augusti 2020 - 12:21
2 Gilla 
Angående Apples Airpods vattentålighet kan jag meddela att mina funkar fint efter att av misstag ha åkt med i tvättmaskinen på ett sköljprogram och dessutom badats med i den lilla nyckelfickan på mina badbyxor. 😄
1988 • Stenungsund
#14
28 augusti 2020 - 12:48
Gilla 
#Donald, såg det testet och det kändes lite väl... Positivt? Det som tilltalar är att det följer med mycket alternativ till att fästa dom. Men 3.5h speltid är knappt mycket mer än mina Stockholm ger (iofs ger dom ju 0 nu).

#Tricky okej det låter ju otroligt att dom överlevt det! Mina Urbanista klarade ändå några skyfall innan dom nu dog, trots att dom funkade hela vägen hem. Men satte dom nog på laddning för snabbt... Men då har jag kvar dom som ett alternativ, eftersom jag vet att den typen av hörlur funkar bäst i mina öron.
Vad är batteritiden under använding anser ni, på Airpods?
Björn L
1982 • Lund
#15
28 augusti 2020 - 22:55
Gilla 
Jag har ett par Jaybird Vista sen ett knappt halvår tillbaka. Det är visserligen mina första lurar av detta slag men jag har verkligen inget att klaga på. De sitter otroligt bra (vilket inga in-ear-lurar någonsin gjort på mig tidigare), ljudet är bra, etuiet är väldigt smidigt och parkopplingen funkar bra.
Emma Rengbo
1980 • Åkarp
#16
28 augusti 2020 - 23:00
Gilla 
Airpods noice cancelling. Bra ljud och sköna i öronen, mjuk plastplopp Och sitter där dom ska till skillnad från vanliga Airpods som inte passar mina öron alls. Dock ganska dyra (fick mina i julklapp;).
1988 • Stenungsund
#17
29 augusti 2020 - 08:06
Gilla 
Ja, nya versionen av Airpods går bort, både för att jag inte tror den formen passar mina öron och för att priset är vansinnigt högt.

Tycker det lutar mer och mer mot Vista. Dom känns som allt jag söker. Så länge dom vill passa i mina öron vill säga...
Jag kanske gör en test att lämna tillbaka mina Urbanista, skulle det funka så har jag ju ett par "vanliga" och ett par "sport". Det hade varit perfekt, men jag räknar inte med att kunna göra det.
1967 • Åhus
#18
29 augusti 2020 - 21:31
Gilla 
Kan rekommendera dessa Plantronics.
Funkar bra på svettiga pass på löpband, använt mina på pass upp till 60 min.
Bra ljud.
Kopplar upp direkt och klarar 10-15 meter från min Samsung.
https://www.kjell.com/se/produkter/ljud-bild/horlurar-headset/earphones/plantronics-backbeat-fit-3200-tradlosa-horlurar-svart-p23777?msclkid=269aeba6d0c415b48147b4ec7bf23568&utm_source=bing&utm_medium=cpc&utm_campaign=0.%20Shopping&utm_term=4581664960970274&utm_content=Products
1988 • Stenungsund
#19
8 oktober 2020 - 07:31
Gilla 
Glömde att återkoppla till tråden. Men beställde ett par Vista men nästan direkt insåg jag att dom sticker ut på tok för mycket! Dessutom va det rätt kasst att byta hela "bygelsystemet" istället för att kunna välja propp + bygel. Då jag oftast behöver minsta proppen men olika byglar för att få dom att sitta. Som tur va hade jag beställt på nätet (Media Markt) så hade ångerrätt. In ear är visst, pga hygien, inte ok att returnera annars...

Just nu kör jag vidare på mina Urbanista Stockholm v2 (fick byta mina trasiga v1). Verkar som att jag bara kan ha såna typer. Tyvärr vågar jag inte gå på Airpods ifall dom skulle gå sönder av svett/regn. Då är ett par nya Stockholm betydligt billigare...
Daniel
1979 • Stockholm
#20
8 oktober 2020 - 09:31 Redigerad 8 oktober 2020 - 09:31
1 Gilla 
#19, tur att du kunde returnera. Det är ju annars problemet att passform och ljudpreferenser är väldigt inviduella.

Själv har jag problemet med att de flesta propp-lurar dunsar i huvudet för varje steg vid löpning (och även promenad). Även om dom sitter så fast att jag får lock för öronen får jag dessa dunsande ljud. Kanske lurar med bygel runt örat skulle fungera bättre för mig.

En annan sak som stör mig är att de flesta tester av sportlurar inte nämner mikrofonljud vid telefonsamtal. Om jag köper ett par lurar för 2000kr vill jag gärna att de fungerar hyggligt även efter träningspasset. Hade ju varit smidigt om man bara kunnat ta med ett par lurar/headset vid resor t ex.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.