Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!
Löpning Övrigt 4 inlägg 1439 visningar

Att springa med stomi

Helena Blomkvist
1983 • Boden
#1
8 juli 2020 - 09:20
5 Gilla 
Jag skulle vilja se om det finns andra löpare här med stomi att utbyta erfarenheter med? :) Jag har själv ileostomi sedan hösten 2018 och det är inga större problem att springa med den förutom skavsår då och då.
Vätksan är ju lite trixig förstås eftersom både vatten och salt tas upp sämre så vätske-ersättning tar jag nästan dagligen.
Jag använder idag mellanstorlek på påsarna men funderar på att införskaffa maxipåsar för längre rundor. Jag märker att när jag springer lite längre och behöver sportdryck så börjar påsen fyllas upp, man vill ju inte behöva stanna och tömma mitt i allt... Om det finns någon som brukar springa långt/länge, hur har ni löst det?
I övrigt vill jag säga att jag tror inte jag hade haft samma möjlighet till träning innan operationen å även om den är tänkt att vara tillfällig så planerar jag att behålla den, troligen livet ut då min livskvalitet är betydligt förbättrad! :)
1973 • Växjö
#2
9 juli 2020 - 20:12
Gilla 
Hej, jag ställde samma fråga när jag vaknade upp med min påse och det var tunnsått med tips från sjukvården så jag förstår din fråga. Jag sprang ett tag med påse och tyckte det gick mestadels bra. Dokumenterade allt på min blogg http://naturligasteg.se/att-springa-med-stomi/ , men det blev faktiskt inte så mycket för det gick helt enkelt rätt smidigt.
Helena Blomkvist
1983 • Boden
#3
19 juli 2020 - 18:09
Gilla 
Tack för ditt svar och förlåt för mitt sena svar!
Jag håller med om att det inte är så mycket problem och att det mestadels går smidigt. Men det hade varit kul att få kontakt med några fler som ändå behöver tänka på just det här innan en runda eller ett lopp. Vilka tights skaver minst om man tänkt vara ute länge, t.ex.
Jag hoppas att det ändå finns någon som kanske hittar hit som man kan bolla frågor och funderingar med, samt dela erfarenheter. =)
1973 • Växjö
#4
19 juli 2020 - 20:00
Gilla 
Hoppas du får kontakt med någon. Jag satte upp bloggen springmotcancer.se och en grupp med samma namn på Facebook. Jag vet att det finns ganska många där ute, men de är nog blyga eller så har jag inte alls lyckats nå ut för det är få som hittat in.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.