Löpning Övrigt 5 inlägg 367 visningar

Manchester

1974 • Mölndal
#1
6 mars 2020 - 20:27
Gilla 
Ge mig alla tips ni har på Manchester. Åker dit i mitten av april
Claes Danielsson
1971 • Västerås
#2
6 mars 2020 - 21:21
Gilla 
Eftersom du skriver att du ska dit i mitten av april så gissar jag att du inte ska springa maran, som går den 5 april? Jag sprang nämligen i fjol så där hade jag kunnat bidra med lite information. I övrigt vet jag tyvärr ingenting om rundor eller löpbutiker i stan.

Men stan var trevlig tyckte jag. Centrum är förhållandevis kompakt så det går att promenera runt. Det finns även två gratisbusslinjer som går runt centrum och stannar vid de flesta sevärdheterna. Jag kan rekommendera ett besök på Science and Industry Museum där man kan följa industrins och vetenskapens utveckling.

Gillar du fotboll ligger dessutom National Football Museum i Manchester och det var intressant. Det finns även goda möjligheter att gå på match då det utöver United och City finns en hel drös klubbar i de lägre divisionerna i storstadsområdet.

Stan har ju även en betydande musikhistoria med flera kända band. Känner du dig hemma i Majorna och Andra långggatan i Göteborg kommer du trivas som fisken i vattnet i Northern Quarter. Fullt med alternativa barer, skivbutiker och kaféer.
1969 • Stockholm
#3
6 mars 2020 - 21:42 Redigerad 6 mars 2020 - 22:21
1 Gilla 
Har varit där några gånger. Dock aldrig sprungit maran (än).

Några tips:

Två bra pubar: The Britons Protection och Peveril of the Peak nära Deansgate. Skulle kunna åka dit bara för att få hänga på dessa pubar.

Curry Mile i Rusholme. Gata med mer än 70 restauranger. Indiskt, kebab och dylikt. Kul ställe att uppleva. Pruta med inkastarna utanför restaurangerna så kan du få en bra deal.

Kan liksom Claes rekommendera att se fotboll i lägre divisioner. Kul att hänga på puben, uppleva riktig atmosfär och slippa det plastiga Premier League. Behövs bara en kort tågresa för att se många olika lag.
1974 • Mölndal
#4
6 mars 2020 - 22:57
Gilla 
Tack för tipsen. Pubarna får man väl ge ett besök.
Att köpa skor är väl lika dyrt som hemma om inte dyrare?
Fotboll gimlar jag men att lägga pengar på en PL match ... njae, är ju Serie A supporter :) Men att sen match i lägre division hade varit skoj
Hannes Svensson
1988 • Stockholm
#5
7 mars 2020 - 08:36
Gilla 
Salford City är klubben som Uniteds legendarer Ryan Giggs, bröderna Neville, Scholes bl a äger. Gör ett besök på en hemmamatch där. Mikrobryggerier finns det också gott om. Googla upp den bästa kinakrogen i Chinatown och ta en avsmakningsmeny. Gaucho är en bra köttrestaurang. Likaså Bem Brasil med ett roligt koncept där man plockar tillbehör på buffé, sedan kommer de in och erbjuder olika typer av köttdetaljer vid bordet i takt med att de blir klara i köket, enda tills du vänder på en rund pappersbit till den röda sidan, vilket signalerar att man är mätt. Gå en rundvisning på Old Trafford trots ditt Serie A-intresse. Bokas via Uniteds hemsida.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.