Löpning Kläder, Skor & Prylar 2 inlägg 1798 visningar

Råd ang. skor

#1
17 juli 2018 - 15:22
Gilla 
Hej!
Jag löptränat ett tag nu och börjar känna att det är dags att införskaffa mig ett par nya skor. Är nybörjar när det gäller skor och skulle gott behöva lite råd om detta. Har letat runt på internet men inte riktigt hittat något.
Jag väger 65 kg och är väl 1 och 75 och söker efter ett par lätta skor utan för mycket dämpning. Har läst runt lite angående löpsteg och skor anpassade för sånt, just nu landar jag främst i mitten på foten och antar att ett par lätta skor funkar bra för det också... även fast detta med framfotalöpning låter lockande. Jag vill kunna springa längre sträckor och funderar på om dämpning är nödvändigt när jag dessutom oftast springer i skog? Ja ni hör ju hur okunnig jag är.

Kör nu med ett par gamla nike free run vilket funkar relativt bra förutom att de är lite för små och att jag dammsuger spåret från småsten efter mig när jag springer. Är väldigt osäker över vart jag ska leta någonstans så är tacksam för tips!!
Tom
1988 • Stockholm
#2
18 juli 2018 - 11:48
Gilla 
Låter som du letar efter Altra

Börja med en lite högre dämpad men behåll dina gamla Nike nån månad så du vänjer dej långsamt

Om du ska ner på "framfotalöpning" eller lägre dämpade skor så bör du vänja dej långsamt för att slippa skador, 0 dropp och Nike-skor är som att jämföra vanliga pjuck mot dem höga klackskor

Så, provspring några modeller ifrån Altra och be någon kolla om ditt steg ändras automatiskt ifrån framfota - mitt på foten -steg (imo det rätta)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.