Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 2933 visningar

Altra + swimrun

Jesper
1981 • Täby
#1
10 juni 2018 - 19:24
Gilla 
Jag verkar i Altra äntligen ha hittat skor som passar mina fötter (behöver rymlig tåbox, men inte för den skull breda skor överlag).

Nu är jag inne på att byta ut mina Salomon S-Lab SG (som är otroligt bra, men alltid upplevt som för trånga i tåboxen) mot någon Altra-modell som funkar för trail och helst även för swimrun. Har sneglat på King MT 1.5, men osäker om de passar ”typisk skog i Stockholstrakten”, typ Nackareservatet.

Vissa Altra-modeller är lite knepiga att få tag i, framför allt i butik, så vore toppen att ha lite mer info innan jag börjar beställa på nätet.
1978 • Bohus
#2
11 juni 2018 - 09:20
Gilla 
Jag har ett par king MT 1,5 som jag tänkt ha till swimrun för dom är mer drenerade än gamla modellen, men har bara sprungit i skogen med dom hittills.Jag tror att det är bästa skon av Altras modeller för just swimrun.... så jag är inne på ditt spår men har inte simmat med dom ännu som sagt.
Andreas
1981 • Hyllinge
#3
11 juni 2018 - 15:57
Gilla 
..följer
Jesper
1981 • Täby
#4
21 juni 2018 - 17:00
Gilla 
Ok, tack! Fick samma svar från Altra - att King MT är bäst (möjligen Duo för mindre tekniskt underlag), medan Superior och Lone Peak har för mycket material för att bli sköna att simma med.

För egen del tvekar jag dock lite inför King MT 1.5 då de känns rätt tunna och stumma i dämpningen (men utmärkt passform), och jag har inte världens starkaste vader, direkt. Gillar du dem som trailsko? Andra skor att jämföra med?
1978 • Bohus
#5
23 juni 2018 - 08:58
Gilla 
Springer bara i Altras skor så jag använder Lone peak vid lätt torr trail och grus. Superior har jag mer när jag lämnar grus och ger mig ut på ”riktig” trail med lera, berghällar och skog... har hittills använt King MT likadant som Superior och den funkar likadant men har lite bättre fäste i sulan när det är halt,vått och backigt....köpte för övrigt ett par Duo men dom blev jag aldrig ”kompis” med,foten gled bara runt inuti skon hur mycke jag än spände skons snöre så jag sålde dom igen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.