Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 4993 visningar

Endast segt slem i halsen

Lisa Nordin
1996 • stockholm
#1
9 mars 2018 - 14:20
Gilla 
Hej! Bönar och ber nu och hoppas att någon här har några ideer eller teorier kring min hals. Jag fick för 7 veckor sedan en hemsk förkylning/influensa som startade med huvudvärk och övergick till en hemsk hosta, en hals full av slem och feber. Vilade den veckan tills jag kände mig okej och började träna på igen. Hostan fick jag aldrig tillbaka. Det höll i ca 5 dagar innan slem och huvudvärk kom tillbaka. Har fortfarande huvudvärk ibland ofta uppkommer den på eftermiddagen eller efter ansträngning men det stora problemet är att enda sedan dess har slemmet suttit kvar i halsen, känns som det sitter i svalget. Inga andra förkylningssymtomer!

Vilopulsen har varit hög vissa dagar (efter jag ansträngt mig mer) men vanligtvis är den normal. Jag känner mig väldigt pigg i kroppen. Testat att träna men blir ofta lite dåligare i halsen dagen efter.

För övrigt är jag frisk (eller uppenbarligen inte, men trott till nu) och har aldrig tagit astmamedicin, allergimedicin eller liknande. Jag är elitidrottare och därför är detta extra påtagligt.

Jag har testat olika förkylningsdrycker, slemlösande halstabletter som funkar i 5 minuter, dricka mycket vatten osv.

Funderar om det kan vara något mycoplastmaliknande (men då brukar man väl ha hosta och trötthet?) eller TWAR (men då brukar man väl också vara trött i kroppen?) eller något annat? Kan jag träna på eftersom jag känner mig frisk i kroppen? Någon som upplevt något liknande eller har några teorier?

Håller tummarna! Lisa
Irene
1968 • Åstorp
#2
9 mars 2018 - 14:49
Gilla 
Ring 1177 och bolla lite med dem.
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
10 mars 2018 - 18:11
Gilla 
Besök vårdcentralen. Det finns många varianter av både virusinfektion och bakterieinfektioner. Jag hade för decennier sedan förkylningssymptom (mest täppt näsa) i sex månader och nästa år fyra månader. Fick aldrig svar på vad det var, mest obekvämt med nästäppan.
Har också haft onormalt mycket slem i många år efter en influensa. Också bara obekvämt. Det finns mycket i kroppen som man aldrig kan få svar på. Men en del går ju att hitta, så gör ett försök.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.