Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 2591 visningar

Skakis ibland ?

rolle
1961 • österskär
#1
7 augusti 2017 - 10:33
Gilla 
Hej jag har ett problem som är återkommande. När jag är utvilad kan jag springa fort efter egna mått mätt. Jag kan springa milen flera dagar i veckan som vardagslunk. Men så kommer perioder efter att jag kört hårt några pass, då jag känner mig slut och virrig. Men efter några dagars vila så brukar det kännas bra igen. I dag var jag ute, efter att jag kört hårt för 3 dagar sedan och jag har känt mig tom dagarna innan, men i morse trodde jag att jag var fift får figt igen, men kom bara ca 3 km, trots lugnt tempo, så började jag känna mig typ kallsvettig och kände typ svaga ben och fick stanna och gå hem. Detta är något som jag dragits med i många år, men inte blir riktigt klok på. Är det energibrist, eller är blodsocker lågt, eller är det någon form av överträningsproblematik. Är det någon som känner igen sig ? .
rolle
1961 • österskär
#2
8 augusti 2017 - 13:31
Gilla 
Hittade liknade problem, på länken: Det händer ibland! . Jag provade med att äta rejält, samt dricka ordentligt, pluss lite extra godsaker till fikat. Redan dagen efter, värt det en redig tur. Så jag får lära mig mera om kost och träning, det verkar som löpning tömmer en rejält!.
1973 • Åkersberga
#3
8 augusti 2017 - 19:42
Gilla 
För mig är farten helt avgörande. Springer jag bara 20-30sek/km fortare än vanligt på mina distanspass är jag märkbart mer sliten och slöare minst en dag efter och får ta det som en återhämtningsjogg dagen efter.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.