Löpning Träning 4 inlägg 3389 visningar

Löpträning genom betaltjänster, lokala coacher, böcker osv

1975 • Växjö
#1
28 juli 2016 - 08:47
Gilla 
Vad har ni för erfarenhet av betaltjänster för löpträning (typ McMillan Run Club, Runner's Connect, Brad Hudson's Run Smart project, Ev svenska motsvarigheter osv)? Jämfört med att betala för lokal löpcoach eller träningsgrupp. Eller självcoachning tex genom böcker som Brad Hudsons Run faster.

För egen del har jag kommit igång med träning för något år sedan efter mångårigt uppehåll och har Lidingöloppet som höstens huvudmål, Vasaloppet till vintern (nyligen skaffat rullskidor) och Wings for Life och Stockholm Marathon till våren. Och möjligen någon ultra på sikt om kroppen håller.

Är väldigt intresserad av att läsa om träningslära, älskar att analysera med verktyg som Sporttracks med Training Load och har följt träningsprogram via Micoach och testar för närvarande en månad med Run Club McMillan.
Men sneglar också på lokala alternativ (Växjö) och sugen på att läsa böcker som Brad Hudsons Run faster, Jack Daniel's Running Formula och Marcus Löpträning mitt i livet.
1965 • Eksjö
#2
28 juli 2016 - 10:55
Gilla 
1988 • Katternö, Finland
#3
28 juli 2016 - 21:16
Gilla 
Har börjat följa James Dunne på http://www.kinetic-revolution.com/

Informativa youtube videor med träning för att göra en till en bättre löpare, har även gratis på program och en prenumerationsmodell som jag har inga erfarenheter av.

Började med 30 dagars gratis program för att kolla. Men fick en redig förkylning så allt vad träning, förutom ett maraton pass på soffan och kolla tv har nog varit åsidosatt den senaste veckan.

30 dagars programmet åtminstone så långt jag har hunnit är främst inriktat på 10-15 minuters pass med stretchningar, som ofta blir spända vid ensidig träning.
1975 • Växjö
#4
29 juli 2016 - 08:31
Gilla 
Bra tips. Har beställt The Art of Running Faster. Och Kinetic Revolution har många videos och artiklar med bra tips, inte minst styrketräning för löpare.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.