Löpning Kläder, Skor & Prylar 2 inlägg 2278 visningar

Råd angående skor

#1
15 juni 2016 - 17:46
Gilla 
Jag är ganska ny på löpning och har ett evigt problem med skor. Jag har fram tills ganska nyligen sprungit med Reebok All Terrain. Det har fungerat bra så länge jag springer max en gång i veckan. Tar lite tid att bygga upp distanser eftersom jag får benhinneinflammationer om jag springer för ofta eller om jag ökar distansen för snabbt. Jag tänkte därför att det var dags att prova andra skor.

Intersport tyckte inte att det var en bra idé att ha All Terrain som vardagslöpskor eftersom att de har väldigt lite dämpning. De ansåg även att jag hade rejäl överpronation och rekommenderade Asics Gel Luminus med pronationsstöd. Första löpturen kändes ok bortsett från att lilltårna domnade bort. Efter löpturen kände jag dock att jag hade ont i anklarna och hade strålande smärtor på utsidorna av vaderna. Vilade en vecka innan smärtorna var helt borta, och försökte igen. Smärtan kom då redan efter någon meter. Vilade 2 veckor, bytte skor igen. Kände att pronationsstöd nog inte var för mig så denna gången blev det Asics Gel Cumulus som ska vara neutrala men bra för mild överpronation eller underpronation. Jag behövde bara gå runt i dom i 2 min för att känna den strålande smärtorna i vaderna igen.

Nu vet jag inte vad jag ska göra längre. Det var två olika sorters skor men båda gav samma smärta. Kan dämpningen vara orsaken? Skorna blir ju tyngre ju mer dämpning de har, och det är ju den största skillnaden mot mina gamla. Det kan såklart ta tid att vänja sig vid nya skor, men det känns inte som att man borde få smärtor som tar veckor innan de går över? Tar gärna emot råd!

1984 • Stockholm
#2
15 juni 2016 - 22:01
1 Gilla 
den här tråden tycker jag du ska läsa:
http://jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=46329
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.