Löpning Övrigt 45 inlägg 4149 visningar

Är hundägare mindre begåvade än löpare?

1976 • Nyköping
#1
9 augusti 2008 - 14:16
1 Gilla 
Ja det verkar så om man generaliserar lite. Det är dags att forska i ämnet. Man borde även i försöksgruppen försöka utdröna om det stämmer att: -ju större hund desto mindre förstånd. Mitt svar utan forskning (bara erfarenhet) är: JA!

Inför förbud mot hundar i stad och tätort, för hundens skull.

Om människor pinkar i en buske blir det saftiga böter och det är väl okej, men att hundar skvätter på gator och torg är inte okej. Förbjud ohyran.
< < < 1 2 3 > > >
Johan
1978 • Stockholm
#2
9 augusti 2008 - 14:31 Redigerad 9 augusti 2008 - 14:32
Gilla 
Jonas, lägg dig ner och andas lungt. Försök sedan förklara varför du har sådan ilska inom dig.
1976 • Nyköping
#3
9 augusti 2008 - 14:34
Gilla 
Jagad av hundar sedan barnsben. Men nu känns det bättre efter att ha fått hettsa lite. Tack o lov för att det finns forum.....
Johan I
1987 • Örebro
#4
9 augusti 2008 - 15:35
Gilla 
Borde inte rubriken vara "Är hundägare mindre begåvade än hunden?"...?
1973 • Åkersberga
#5
9 augusti 2008 - 16:27
Gilla 
Du ,Jonas, verkar i alla fall vara mer fördomsfull, rädd och arg än den genomsnittlige svensken. Med den där attityden får du inget lyckligt liv. Respekt och kommunikation borde bli ditt mantra.
1981 • Linköping
#6
9 augusti 2008 - 20:24 Redigerad 9 augusti 2008 - 20:25
Gilla 
Då skulle även män förbjudas inom stad och tätort eftersom de envisas med att dra fram penisen och kissa överallt. Helt ogenerat i stadsparker och de lär tom sina söner att det är ok. Så jäkla äckligt, vad är det för fel på dem? (OBS! detta var sarkasm, som svar på jonas påhopp, även om jag tycker att ovan är vidrigt, givetvis gäller det dock inte alla män och jag vill inte förbjuda någon.)

Till dig Jonas, skärp dig ditt inlägg var bara barnsligt, varför måste folk störa sig så på hundar?
Sven Andersson
1966 • Kista
#7
9 augusti 2008 - 20:34
Gilla 
"Folk" skulle antagligen inte alls störa sig på hundar om hundägarna följde lagar och förordningar rörande dem.
1981 • Linköping
#8
9 augusti 2008 - 20:40
Gilla 
Jag kanske är otydlig; vad jag menar är att det är en jäkla massa män som pissar offentligt i parken nära där jag bor (jag ser det varje dag, utan överdrift) men inte f-n går jag och stör mig på alla män för det!!! Jag tycker att det är vidrigt, det stör mig, det är äckligt och det är ett dåligt exempel för de barn (som sagt ofta deras egna) som är där. Det är dessutom ett lagbrott så som Jonas själv påpekade. Dessutom har parken toaletter. MEN jag generaliserar inte, bara för att dessa män inte sköter sig så menar inte jag att alla män bryter mot lag och förordning och är äckliga. Det vore ju befängt att påstå något sådant.

Jag vet att det finns hundägare som inte kan sköta sig och/eller hunden, men jag menar att detta säger föga om hundägare generellt och att det är fult att hoppa på alla för någras gärningar. Men gällande oss hundägare tycks detta vara gängse praxis, det verkar hur ok som helst att kasta skit på oss.
1951 • Eskilstuna
#9
9 augusti 2008 - 22:34
Gilla 
Vad ska vi göra med alla som pinkar direkt efter starten i Stockholm Marathon ute på Gärdet? Eller är det hundägare som blivit upplärda av sina hundar att pinka obekymrat i stadsmiljö?
1976 • Nyköping
#10
9 augusti 2008 - 23:24
Gilla 
Ja det var jag som pinkade på gärdet. Jag trodde inte du såg. Du skulle konfronterat och komuniserat med mig och sagt att det inte var okej, som Gunnar menar. Då skulle alla sluta kissa efter marathonstarten.

Hur löser man problemet med hundägare som saknar förnuft och empati. För att nå till en hundsäkrare värd säger jag: -förbjud dem. Finns det något annat sätt?
Idioter förstår inte att de själva är problemet och kommer troligen inte ändra sitt sätt att hantera sina hundar.
Körkort på hunden kommer att ta bort problemet lika mycket som körkort för bil eliminerar rattfylla.

Och Karin! Snacka om att generalisera. "varför måste folk störa sig på hundar".
Vi är många som stör oss på hundar utan uppsyn och koppel för att det är ett stort problem, men vilka är "folk"? Stockholmare, Nyköpingsbor, men, marathonlöpare eller alla?

Om det är en tröst Karin så tror jag att just du har jättebra koll på din hund, men hjälp oss till en bättre värd och förmedla våra "folks" tankar till nästa lösdrivande och blodtörstiga best (best=husse/matte).


csaba
1973 • Malmö
#11
9 augusti 2008 - 23:44 Redigerad 9 augusti 2008 - 23:45
Gilla 
oj, vad det har blivit mycket hundtrådar på sistonde. ;-)

jag älskar hundar otroligt mycket, saknar min efter separationen där min sambo tog honom.
och jag stör mig inte på hundar eller dess ägare ute, men ibland önskar jag bara att ägarna hadde haft mer förståelse om att en löpare inte vill bli störda/avbryten under löpningen pga. lösa hundar eller oupmärksamma ägare.

Jonas - vad är det för fel om hunden pissar eller bajsar ute (bara ägaren plockar upp efter) ? dock tycker jag att det kanske kunde blivit böter annars som i vissa länder.

men något jag stör mig på är hästägare !!! jag springer på olika motionsspår och får hela tiden sicksacka mellan häst avföring.
varför kan inte hästfolk också få plocka upp efter sig ? varför är det OK ?
har dom en häst så for dom ta ansvaret efter !!!!!!!!!

Tiina Aavik
1964 • Kalv
#12
9 augusti 2008 - 23:52
Gilla 
Csaba: Är det inte bra att hoppa under träning? Var i Malmö måste man hoppa över hästskit hela tiden? Längesedan jag bodde där så jag är lite nyfiken :-)?
1976 • Nyköping
#13
10 augusti 2008 - 00:29
Gilla 
Tack Gunnar T!

Jag skall genast ansluta mig till folkpartiet tror jag. De är liberala men gillar ändå vissa och krav och regler (lite som kommunisterna förr). Visar oppinjonen att det finns mandat att hämta kommer du snart se mig som populistisk partiledare. Och vad som ger mig partiledarrollen är: -Kan man inte svenska på 3månader så får månadens aggresiva hund bita invandraren i benet och så får de 3månader till på sig.
Det kommer nog att lösa alla integrationsproblem tror jag........INTE.

(för er som tror att jag var alvarlig så var det ett dåligt försök att vara rolig så ni behöver inte hoppa på mig för att vara rasist, speciellt inte du KARIN. Jag orkar inte med dig, du verkar vara så arg på men eller avundsjuk för vi kann kissa offentligt så enkelt.

Nu släpper jag detta ämne. Jag begriper väl att vi inte kan förbjuda byrackan. Jag gillar dem, det är bara respektlösheten bland vissa av mina medmänniskor som gör mig vansinnig (gäller inte bara hundägare Karin men jag har inte tid att specificera dessa grupper här och nu).
Sven Andersson
1966 • Kista
#14
10 augusti 2008 - 08:39
Gilla 
Gunnar T: Det är inte så lätt att prata med de hundägare som har hundarna lösa där man inte får. Min erfarenhet är att de antingen blir oförskämda och tycker man ska dra åt helvete, eller så "hör" de helt enkelt inte nåt. För mig är det också uppenbart att större delen av dessa hundägare är mycket väl medvetna om att de bryter mot lagar och/eller förordningar, men fullständigt skiter i det. Desutom vill i alla fall inte jag hålla på att avbryta träningspass stup i kvarten för att "prata" med respektlösa hundägare. För några dagar sedan sprang jag förbi en snubbe som skulle kunna vara tagen ur en gangsterfilm. Han hade TRE lösa schäfrar alldeles bredvid gångbanan, på parkmark. Vem stannar och "pratar" med en sån? Hundarna var visserligen lugna och fina, och killen kan naturligtvis i själva verket vara hur snäll som helst, men vem tar risken?
Bengt
1979 • Vallentuna
#15
10 augusti 2008 - 13:11
Gilla 
Jag springer offta i skogen som ligger en bit bort. Jag stöter på väldigt många som har hund där. Jag har aldrig någonsin blivit jagad eller haft problem med det, de flesta har sina hundar kopplade och ser till att de är nära matte eller husse när jag kommer och springer förbi..

Däremot har man ju läst en hel del om ouppfostrade hundar som ställer till med stora problem, men det är väll snararar attetyden från ett fåtal ägare som är problemet. Ägarna till dessa hundar kanske man inte stannar och "snackar" med hur som hällst...
1969 • Sala
#16
10 augusti 2008 - 13:28 Redigerad 10 augusti 2008 - 13:31
Gilla 
Jonas, du missförstod Karins poäng. Och lite underligt att du gjorde det, eftersom hon var så oerhört tydlig (ja, t.o.m. övertydlig) med att det var ett sarkastiskt inlägg. Avsikten var ju att visa hur orimligt det är att dra alla hundar och hundägare över en kam, och för att visa detta använde hon liknelsen med män som kissar offentligt. Jag upplever det inte alls som att Karin har problem med män. Hon hade lika gärna kunnat ta ett annat exempel. Det är trist när folk inte kan använda sig av liknelser och sarkasmer utan att det ska misstolkas. Jag förstod inte det där med Folkpartiet, vad deras krav på kunskaper i svenska för att få svenskt medborgarskap, hade med hundar att göra. Jag tror inte att Fp vill förbjuda hundar, men kanske vill man ge löpare rätt att beslagta dem? ;-)
Jimmy P
1974 • Göteborg
#17
11 augusti 2008 - 10:42
Gilla 
Hej!
Kan inte förstå varför hundar, barn eller liknande skulle vara problem för löpare. Ju fler som rör på sig destå bättre!

/Jimmy
1971 • Malmö
#18
11 augusti 2008 - 11:38
Gilla 
kanske dags att lägga ner denna tråden?
http://www.jogg.se/?sida=forum&subid=3822
1964 • Torsby
#19
11 augusti 2008 - 12:03
Gilla 
SVAR: JA
Lenore
1989 • Järna
#20
11 augusti 2008 - 21:08
Gilla 
Karin A & Kjell L;

Det är skillnad på dem män, säkert också kvinnor, som urinerar i parkerna DAGLIGEN och gör det som om det vore helt acceptabelt, vilket det inte är, och marathonlöpare som är nerviga inför sitt lopp som pinkar lite innan starten en sista gång, EN gång om året.. Visserligen är det rätt många men tycker inte det går att jämföra marathon löpare och männen i parkerna...
Det är inte heller trevligt men marathonlöparna ska i alla fall prestera något större än att bara öppna nästa bärs för att sen pinka än en gång.. Den stanken hinner liksom aldrig riktigt regna bort till nästa dag...

Men detta var ju inte vad tråden handlade om ifrån början? Men, detta tycker ialla fall jag.
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.