Löpning Kläder, Skor & Prylar 10 inlägg 5793 visningar

In-ear hörlurar som stänger ute omgivande ljud, finns det?

Susann Tångeryd
1953 • Ängelholm
#1
3 juni 2013 - 10:12
Gilla 
Eftersom musiken på gymmet inte är i min smak, så använder jag MP3-spelare och in-ear lurar. Men: för att försöka överrösta ljudet från gymmets musik (kan vara från flera olika "rum" med olika musik från varje om det pågår något slags pass), så får jag dra upp volymen i mina lurar så mycket det går och ÄNDÅ hör jag den andra musiken! Att ha så högt ljud rakt in i öronen är inte behagligt.
Jag har tidigare haft Koss Porta Pro-lurar (utanpåliggande) för jag trodde de skulle stänga ute mer ljud men det gjorde de inte. De lurar jag har nu är bra annars (fast sladden trasslar sig) men de stänger inte ute något ljud alls. Finns det in-ear lurar som gör det? Det är det viktigaste, som nummer två kommer volymkontroll på sladden. Jag använder dem bara till Mp3n så jag behöver inte mik. Tacksam för svar, med tips på nätbutiker i Sverige eller EU-länder.
Fredrik Gustafsson
1968 • Storvreta
#2
3 juni 2013 - 10:30
Gilla 
Jag har ett par gamla Koss the plug, där det är sånt där "öronpluggsmaterial". Alltså sådant man får knöla ihop lite och sen sväller det upp inne i örat. Dödar det mesta av ljud utifrån, och det sitter en volymkontroll på sladden. Vet inte om den modellen finns längre, men jag tror att Koss fortfarande har lurar med sådant material.

Susann Tångeryd
1953 • Ängelholm
#3
3 juni 2013 - 10:52
Gilla 
Ska kolla genast, tack Fredrik!
1973 • Gustavberg
#4
3 juni 2013 - 10:53
Gilla 
Susann Tångeryd
1953 • Ängelholm
#5
3 juni 2013 - 11:01
Gilla 
Hej Tomas, tack för länken, jag har kollat den med det står inget om att de stänger ute omgivningsljud? Vad det är för bas o sånt är inte så noga, bara de låter :-)
Björn Baummann
1982 • Solna
#6
3 juni 2013 - 11:50
Gilla 
De här sitter perfekt i mina öron och stänger ute det mesta, plus att de låter väldigt bra. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=321049
1971 • Ystad
#7
3 juni 2013 - 12:24
Gilla 
De flesta in-ear stänger ju ute omgivningsljud. Blir naturligt med konstruktionen. Sen finns det dyrare modeller med aktiv brusreducering som avger ljud i någon form av motfas (fråga mig inte hur) som ytterligare tar bort omgivningsljud. Men då drivs de med extra batteri, om nu inte mp3-spelaren har tekniken inbyggd.

Det jag tycker du ska ta hänsyn till, om du som jag svettas mycket under träning, är att lurarna ska tåla vatten och svett samt att de ska sitta kvar även om man rör sig mycket.

Jag har flera olika modeller men tycker att svenska H2O funkar bra. http://www.x-1audio.se/produkter/sporthorlurar/
Susann Tångeryd
1953 • Ängelholm
#8
3 juni 2013 - 23:18
Gilla 
Björn och Janne, tack för era svar. På de senaste lurarna (Koss KE29R) står det "Noise isolating earbuds" men det stämmer inte. När jag t ex går på gångband (går, inte springer) så hör jag (förutom musiken från gymmets högtalare) ljudet från löpbandet, alla omgivande maskiner (andra löpband, cyklar osv), samtliga som pratar även om de är flera meter från mej.... FAST jag har på min musik på max. Så om det är noise-isolating så vet jag inte vad de menar med det. Jag mailade faktiskt direkt till Koss och förklarade mitt problem och frågade vilka lurar de rekommenderade. Jag mailade den amerikanska sajten för den svenska är helkass. De rekommenderade antingen "The Plug" eller om jag hade en Iphone två andra modeller. Men om de stänger ute omgivningsljud...jag vet inte. Jag svettas inte särskilt mycket (antar jag), de lurar jag har nu sitter bra men jag har ju bara haft dem ett par månader så jag vet inte hur de tål svett o vatten. Men Koss ska ju vara kvalité. Jag ska kolla de två sorter ni länkar till.
Anders
1985 • Stockholm
#9
5 juni 2013 - 08:47
Gilla 
Prova isätllet byta materialet på pluggarna, foam-pluggar funkar ofta bättre är silicon - men silicon med tripple flange funkar bra för dom som kan ha det.

Jag har använt Westone med Comply-pluggar och det funkar väldigt bra, men dom slits rätt hårt av svetten.

En mycket bra, billig, IEM är Sony MH1c, om du vill prova en silicon-plug.

Annars, om du verkligen vill ha lurar med bra fit - kolla ex. Cosmic Ears. Jag har custom in-ears, och det är utmärkt isolering, men skulle inte direkt gymma med 15k-lurar :)

Noice Cancelling är skit, behövs inte...
Carl Wistedt
1980 • Västerås
#10
5 juni 2013 - 09:21
Gilla 
Koss The Plugg är de bästa jag använt (bästa ljudet). Inga s.k. sportlurar har varit bra. Sitter oftast dålig och har dåligt ljud (har testat ett helt gäng). Att Koss inte klarar så mycket väta är den enda nackdelen. De är ju dock inte så dyra, typ 119:-. Brukar köpa ett gäng och se det som en förbrukningsvara.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.