Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!
Löpning Avancerad träning 2 inlägg 2294 visningar

Nån som testat TrainingPeaks?

Roland Söderström
1962 • Onsala
#1
21 januari 2013 - 12:30
Gilla 
Har tittat lite pa www.trainingspeaks.com.
Ar lite sugen pa att testa deras traningsdagbok.
Verkar valdigt genomarbetat och man far lite ideer om hur man tranar och om man ar overtranad etc etc.
Dessutom har dom Coacher som inte behover bo nara dig.
Coachen kan lagga upp traning och hjalpa till med analys, han tittar aven pa tavlingskalendern och lite annat.

Har ni nagra erfarenheter, tips och ideer over trainingpeaks??
Tacksam for all input.

Som bonus funkar det finfint pa Ubuntu... Lite meckit att fora over traningsdagboken ifran garmin connect till trainingpeaks men det gick.
Nu ar det enkelt med den dagliga traningen.
Jacob Påhlman
1977 • Bromma
#2
8 februari 2014 - 19:36
Gilla 
Hallå, inte purfärsk tråd men jag använder mig av TrainingPeaks och är nöjd så långt. Jag har använt den i 6 månader och mer fullt ut de senaste månaderna.

Det jag uppskattar mest är möjligheten till att lägga in planerade pass. Jag arbetar skift och har olika schema från vecka till vecka varför jag hittills haft svårt att få någon struktur på min träning. Nu kan jag lägga in passen långt i förväg utefter hur mitt schema ligger. Man kan även lägga till köpta träningsprogram om man vill.

En annan funktion jag verkligen gillar är att varje träningspass genererar en "trainining stress score". Detta gör att man kan se sin ansträngningsgrad och återhämtning i en graf. I grafen ligger även de planerade passen så man kan se hur man kommer ligga till i framtiden. Jag har haft en tendens att träna oplanerat och ibland med för hög belastning vilket renderat i infektioner. Än så länge har jag klarat mig men nu kan jag se vilken träningsmängd som kroppen klarar av.

En annan funktion som jag precis börjat utforska inför det nya året är att man kan lägga en årlig träningsplan. Jag skrev in mina styrkor och svagheter, vilka tävlingar jag vill springa samt hyr många timmar jag vill träna. Trainingpeaks räknar då ut veckoträniningstiden för varje vecka under året efter tyngre veckor och lättare veckor. Varje vecka kommer med ett rekommenderat fokus, tex tröskelträning, uthållighet, fart osv. Planen tar även hänsyn till att försöka toppa formen inför tävlingar utifrån hur man graderat dem (a, b eller c-tävling)

Jag är bara en glad amatör men jag känner att TrainingPeaks hjälper mig att skapa lite struktur vilket jag helt misslyckats med innan. Sidan hjälper även till att se svart på vitt hur kroppen klarar av träningen, då man kan gå tillbaka och se ens träningsbelastnibg när något gått snett eller gått bra.

Framtiden får utvisa hur det funkar i längden. De funktioner jag skrivit om ingår givetvis bara i betalversionen men än så länge är det värt kostnaden.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.