Löpning Träning 6 inlägg 2853 visningar

Löparappen+GPS vs Ipod med fotsensor vs uppmätt på jogg.se

Susanne Bornmar
1975 • Linköping
#1
23 mars 2011 - 08:08
Gilla 
Jag har idag testat löparappen med GPS för första gången... Den stämde väl så där bra får man ju lov att säga...

Jag har mätt upp samma runda på jogg.se och har då fått den till 5.98 km. När jag testar med min Ipod med fotsensor i skon stämmer det nästan exakt!

Men i morse med min Iphone och Löparappen med GPS fick den samma runda till 5.63 km...

Jag kollar kartan med utstakad runda och det är ju inte direkt exakt..

Någon mer med erfarenhet av detta?

(För övrigt är löparappen toppen när man kan lägga in sina rundor enkelt och smidigt!!)
Magnus Gustavsson
1968 • Skärplinge
#2
23 mars 2011 - 09:52
Gilla 
det sitter ju inte världens bästa gps i mobiler, om du jämför med "saker" som bara ska användas som gps... Mobiler är ju så mycket mer... :)
Ulf S
1951 • Malmö
#3
23 mars 2011 - 11:57
Gilla 
Som du kan se i den andra tråden ("Löparapp") så har t ex jag skrivit ner min erfarenhet (och även du själv ;-) ). Det blir tydligen kortare sträcka i Löparapp - förmodligen, som Magnus skriver, beroende på att GPS-funktionen inte är så väldigt exakt i mobiltelefoner och genvägar (som man inte tagit) felaktigt uppstår/registreras och förkortar sträckan. Jag fick 400m för kort sträcka på en 15 km-runda t ex.../ Ulf
Robin
1980 • Stockholm
#4
23 mars 2011 - 13:32
Gilla 
Jag instämmer med Magnus och Ulf i att det sannolikt beror på GPS:en i iPhone snarare än på appen i sig. Jag körde med Löparappen på en runda jag vet är 7,5 km häromdagen. Enligt appen så var dock rundan endast knappt 7,1 km. När man tittar på kartan över rundan så ser det ut som jag genat rejält på flera ställen där rundan svänger vilket troligen beror på att telefonens GPS tappar kontakt titt som tätt och inte hänger med i kurvor/svängar. Jag kan i alla fall inte minnas att jag tog en simtur över Nybroviken varken på vägen till eller från Skeppsholmen ;)

När det gäller just iPhone:s GPS så har jag liknande erfarenheter från TomToms navigationsapp vid bilkörning. Den är i stort sett helt oanvändbar vid stadskörning eller på platser med flera parallella vägar och liknande då den ofta inte har någon aning om vilken gata eller vilket körfält man befinner sig på/i. Sedan jag köpte TomToms mobilhållare med GPS-förstärkning via bluetooth så fungerar allt dock klockrent.

Om man kör en runda med Löparappen som inte innehåller några skarpare kurvor och svängar så borde dock distansen bli rätt så exakt.
1970 • Enköping
#5
23 mars 2011 - 20:01
Gilla 
För mig funkar det klockrent med Iphone + joggappen. Får iaf samma sträcka på samma runda.
1968 • Hishult
#6
23 mars 2011 - 21:23
Gilla 
När jag sprang häromkvällen testade jag appen för första gången. En runda som var uppmätt på 5,58 km, blev bara 5,1 km. Sen när jag skulle logga in som ny användare kom det upp att jag redan var inloggad.
Fast det stod när jag skulle spara passet, att det inte gick att spara eftersom jag inte var inloggad.Strange!! Jag kör med Runtastic PRO som jag tycker är kanon. En liten röst som meddelar dig hur du ligger till efter varje kilometer, sånt gillar jag.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.