Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!

Dålig väderprognos för Midnattsloppet på lördag

Hmm... Just kollat väderprognosen för lördag kväll, då jag tänkte springa Midnattsloppet. Verkar tyvärr bli en värmebölja i helgen med temperaturer mellan 25-30 grader och det är oklart hur många grader svalare det är runt 22-tiden då jag hade tänkt springa. Risken finns att det är för varmt för att det ska vara kul och då väntar jag nog hellre några dagar tills det blir mer behagligt löpväder, även om det hade känts roligast att starta just lördag kväll eftersom det är mest rätt :-/

Som tur är så är den virtuella versionen av Midnattsloppet så pass flexibel att man har mer än en vecka på sig att avverka loppet så jag kan teoretiskt sett vänta ända till söndag nästa vecka innan jag startar, men nackdelen med att avvakta och skjuta fram starten är att den övriga träningen kommer bli lidande eftersom jag inte kommer vilja köra så hårt på löppassen/styrketräningen/crosstrainerpassen att jag blir trött i benen när jag har ett lopp att springa om X antal dagar.

Men i dagsläget känns det ändå mer lockande att träna på halvfart på obestämd tid för att därefter kunna maxa på tävlingen, än att avverka tävlingen tidigt, i värme, och få en sämre tid och mindre lustfylld upplevelse pga det. För även om jag just har börjat om med löpning igen och således alltså är lååångt ifrån forna rekordtider så vill jag ändå kunna maxa när det är tävling och komma i mål med en känsla av att jag gav allt jag hade och sprang klart snabbare än jag brukar göra på vanliga distanspass. Annars är det inte kul.

Så troligtvis kommer jag inte starta redan nu lördag, men jag kommer följa väderprognosen noga i några dagar till innan jag tar det slutgiltiga beslutet.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.