Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!

Finansloppet i Stockholm

Bildkälla: Finansliv.se

Finansloppet är ett årligt återkommande motionslopp som sammanför tävlingssugna medarbetare som arbetar inom finans, fintech, bank och försäkringsbranschen. Loppet är en tävling men samtidigt ett branschmingel som skapar möjligheter att knyta nya kontakter inom branschen. Arbetar du åt ett Stockholmsstationerat företag är detta ett måste. Håll därför utkik inför årets datum och informera din arbetsgivare om loppet. Mer information om eventet hittar du på Finanslivs hemsida. Värt att nämna är att loppet är öppet för andra branscher också, även om huvudfokus ligger på ekonomi och finans.

Bland fjolårets deltagare fanns många välkända företag. Folksam, Länsförsäkringar, Nordea och Swedbank är några av dessa. Loppet lockade även till sig en del nya debutanter. Bland dessa fanns många aktörer inom “fintech”, dvs. företag som arbetar med finansiell teknologi (vilket oftast omfattar finansiella lösningar inom sparande, kreditkort som urskiljer sig från de traditionella och andra konsumentinriktade tjänster). I fjolårets lopp fanns också mindre redovisningsbyråer och fristående personer som representerade sig själva. Mer om fjolårets event kan du läsa om här: https://www.finansliv.se/evenemang/finansloppet-2019/

Datumen för årets event är fortfarande inte utannonserade, men det råder ingen tvekan om att det med stor sannolikhet organiseras under hösten. Se därför till att informera din arbetsgivare i god tid om ni vill vara med. Förra året gick eventet av stapeln den 5 september. Det fanns fem startgrupper som tävlade om en plats i topplaceringen. 

Loppets totala längd uppgick till 3,8 kilometer och tog plats i Lill-Jansskogen, ett naturområde i norra Djurgården i Stockholm. Efter eventet bjöds det på en picknick på gräsmattan som ligger precis i anslutning till Stadion och Idrottshögskolan i Stockholm.

Till skillnad från andra event kunde deltagarna välja sitt eget tempo. Man kunde alltså springa, jogga eller gå. I slutet utsågs bästa man och bästa kvinna. Det går bra att tävla i grupp eller individuellt om man känner för det. Ska du tävla i lag med dina arbetskollegor gäller det att man är minst tre personer (max 10) som deltar. Prisutdelning sker alltid när loppen avslutas.

Värt att lägga på minnet är att loppet alltid kör en liten uppvärmning innan eventet kickas igång. Du behöver alltså inte träna innan. På plats finns även omklädningsrum.

Glöm alltså inte hålla utkik efter datumen för årets events! Det är ett roligt event för alla oss som är intresserade av att jogga. Priset ligger på 500 - 600 kr/person, och då ingår tidtagning, dryck, medalj om man hamnar i toppen samt ett enklare mellanmål. Mer finns på Finanslivs hemsida.

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.