Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!

Miniräknare från Texas Instruments

 När det kommer till miniräknare så intar Texas Instruments en unik särställning. Ända sedan företaget grundades under 1951 så har de legat i teknologisk framkant och varit drivande när det kommer till att göra avancerad teknologi tillgänglig för privatpersoner. Allt detta cementerades redan 1961 då de lanserade CalTech, som kom att bli världens första handhållna räknare. Succén blev snabbt ett faktum och de kommande åren lanserade de ett flertal olika miniräknarmodeller. När de 1990 utvecklade TI-81, världens första grafräknare, blev deras produkter en sorts de facto-standard för pålitliga och avancerade miniräknare. Sedan dess har de hållit ställningen som ett givet val för allt i från studenter till forskare.

 

Numera har de ett oerhört brett utbud av såväl klassiska och enkla miniräknare som komplicerade grafräknare, funktionsräknare och finansräknare. Många svenskar har kommit i kontakt med deras räknare i samband med gymnasiestudier, då avancerade räknare ofta anses vara ett måste för matematik på högre nivå. Vill man vara säker på att få valuta för pengarna så är Texas Instrument alltid ett riktigt bra val. Men vad är det egentligen som gör att deras produkter sticker ut ur mängden?

Alltid ett bra val

Enkel användning, hög tillförlitlighet och lång batteritid är kanske de allra främsta anledningarna till varför miniräknare från Texas Instrument är oerhört populära. Men något som inte ska förglömmas är att deras produkter ger var och en tillgång till räknekraft som för bara några årtionden var reserverad för vetenskapliga institutioner. Detta gör att man aldrig behöver oroa sig för att ens räknare inte ska leva upp till de krav som finns. Tvärt om så är miniräknare från Texas Instruments en garanti för att man ska få det bästa på marknaden. Därför är det kanske inte någon överraskning att de är marknadsledande inom branschen, och lär fortsätta vara det under överskådlig tid.

 

Oavsett om du är i behov av att rita grafer, göra upprepade beräkningar eller sannolikhetsberäkningar, skapa funktioner, hantera statistik eller trigonometri, utföra matematisk analys eller något helt annat så kommer Texas Instruments miniräknare att vara mer än behjälpliga. De har i över femtio års tid varit givna kompanjoner till studenter, forskare, ingenjörer, matematiker och programmerare världen över. Även om många av Texas Instruments produkter är kapabla att utföra väldigt avancerade uträkningar, och även lagra programmerade rutiner, så är de minst lika lämpade för vardagsmatematik. Då många av de senaste modellerna är utrustade med uppladdningsbart batteri och har stöd för mjukvaruuppdateringar så är de även en långsiktigt prisvärd investering. Vad som gör dem ännu mer unika är att de även kan sammankopplas med datorer vilket gör att man kan flytta information mellan miniräknare och dator, för att på ett sömlöst  sätt framställa rapporter och skapa väldigt detaljerade resultatpresentationer. Detta är bara några få exempel på de många innovationer som Texas Instruments ligger bakom inom världen av miniräknare. I tider då många av oss har kommit att ta miniräknare för givet så påminner de oss ständigt om hur viktigt det faktiskt är att ha tillgång till riktigt bra räknare.

https://www.studyshop.se

 
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.