Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!

Beer pong

Beer pong, som i Sverige ofta kallas för ölpingis eller ölpong, är ett dryckesspel vars anor sträcker sig avsevärt längre än många tror. Det är en riktig storfavorit i USA och har sakta men säkert populariserats runt om i världen. Numera är de flesta överens om att spelet uppstod under 1950-talet på amerikanska Ivy League-universitet Dartmouth College. Ursprungligen så spelades Beer pong   endera på helt vanliga avlånga bord eller på traditionella pingisbord och med uppställda muggar. Vad som främst särskiljer föregångaren från dess moderna efterträdare är att det förr spelades med pingisracket. Även om det inte fanns några officiella regler så var syftet med spelet att med hjälp av en pingisboll träffa motståndaren eller motståndarlagets mugg. Om detta skedde så behövde motståndaren dricka den dryck som finns i muggen som träffades Detta är de regler som även vanligtvis tillämpas i modern Beer pong.

 

Under 1980-talet så förändrades däremot spelet på så sätt att man helt enkelt tog bort användandet av racket. Utvecklingen berodde i stor utsträckning på att tillgången på bordtennismaterial blivit sämre. Det blev med andra ord svårare och svårare att få tag på vad som krävdes för att spela klassisk ölpong. Numera spelar man endera på särskilda Beer pong bord eller på vilket bord som nu kan tänkas vara tillgängligt, och i samma veva som spelets utförande förändrades så började Beer pongs popularitet att skjuta i höjden. Från att ursprungligen bara ha spelats på amerikanska universitet så spred sig spelet sakta men säkert över hela världen.

En modern klassiker

Då Beer pong hela tiden blir mer och mer populärt så har det börja dyka upp som uppskattat dryckesspel i svenska studentkorridorer, man caves och många andra sammanhang.  Nu för tiden är det även väldigt vanligt att man använder sig av specialutformade bord för att få rätt stämning och förenkla placeringen av muggarna. Men behöver man verkligen ett Beer pong-bord? På många håll där spelet är populärt så har det blivit en del av standardutrustningen. Med dessa bord så kan man även vara säker på att man vänjer sig med de internationellt accepterade placeringarna och bordsstorlekarna. Det går så klart att spela ölpingis på i stort sett vilket bord som helst, men vill man   uppleva äkta Beer pong är det ofta ett måste med ett särskilt bord för ändamålet.

 

Även om spelet är som allra mest populärt i USA, där det årligen arrangeras ett flertal turneringar varav World Series of Beer Pong (WSOBP) i Las Vegas är den allra största, så är det på god väg att bli en riktig stapelvara även i Sverige. Vill du vara säker på att hänga med på trenden så är det en riktigt bra idé att skaffa ett praktiskt och robust bord som kommer att garantera många timmar av nöje. Detta gör att du även blir rustad för att tävla mot andra Beer pong-entusiaster då du redan från början vänjer dig med rätt regler, dimensioner och förutsättningar. Ta chansen att uppleva ett spel som är socialt, roligt och där alkoholen är frivillig. 

 

https://www.studyshop.se

 

 
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.