Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!
forsbackarunner

Kullamannen 2019 - himmel och hav

Så var dagen kommen. Sveriges tuffaste och garanterat längsta 100-miles lopp skulle starta, Kullamannen Ultra 100 miles även kallad "Himmel, Hav och Helvete". Jag var förberedd från topp till tå och mentalt inställd på en hård resa. Det blev tidig uppstigning med grötfrukost och tunnbrödsrulle innan bilresan till Båstad. Emma skjutsade mig och på vägen dit läste jag att starten senarelagts en timme pga strul med bussarna. Väl på plats vid Hotell Skansen och tennisstadion berättade Per Sjögren om datum-missen. Vi var i mycket god tid och jag var lugn inombords. Träffade Joakim o Heidi samt flera löparkompisar. Pratade lite med Petter Restorp, Mattias F, Mattias A, Roger, Malou, Peter, Kristian, Christian och Aramis. Samtliga var fulla av förväntan. Allt var förberett för start och efter informationen och Garys tal gick vi ut till startfållan nere vid strandpromenaden. Det blåste kallt och var omkring 5-7°C mest hela dagen.

Starten till Ängelholm - Prick klockan 10 spelades Magika och Riddaren anförde fältet och 453 löpare gav sig iväg. De flesta skulle försöka sig på det förlängda 100 miles loppet medan några valt Ultra Sprint 109k. Det kändes självklart att jag och Joakim skulle hålla ihop så länge det gick. Vi brukar vara jämna på längre distanser och det gör att vi är trygga tillsammans. Speciellt i mörkret var det skönt att hela tiden ha någon vid sin sida. Efter Norrvikens började den första stigningen. Här finns hela inlägget att läsa!

3 kommentarer till inlägget

1967 • Torslanda
#1
7 november 2019 - 15:48
Grym insats och härligt kämpat! Mycket att ta till sig i det där. Skall äntligen ta mig an denna utmaning nästa år så mycket bra att få så mycket inside infromation som möjligt. Mycket bra skrivet.
1968 • Perstorp
#2
8 november 2019 - 06:10
Tackar, lycka till! Tipset är att provspringa banan ute på Kullaberg någon gång i alla fall.
1961 • Oskarshamn
#3
8 november 2019 - 14:15
Kul läsning. Och gratulerar till en fantastisk prestation!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.