Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!

100 dagar och 3 miljoner steg

Vi har haft en stegräknar-tävling på mitt jobb.

På något sätt vill jag spara resultatetav det här, fast det blir ett konstigt blogginlägg.

Vi var sjutton sjupersonerslag som ställde upp, ett från Australien, tre från Sverige och resten från USA. Mitt lag vann tämligen överlägset, och ett av de andra svenska lagen kom tvåa. Ledningen sitter i San Francisco, och det var nästan skrattretande hur intresset från dem sjönk allt eftersom vi drog ifrån. 

Den slutliga sammanräkningen blir klar först på onsdag (det går att registrera träning i efterhand). Men jag ligger bra till för att bli den inom företaget som samlat flest steg.

På dessa 100 dagar har jag samlat 2975898 steg (t.ex cykling, simning och styrketräning räknades om till steg). Alltså nästan tre miljoner steg!

Räknat i kilometer blir det cirka 19 kilometer om dagen! Ungefär hälften har varit ombytt träning, resten promenader. På morgonen, efter jobbet, på kvällen, långa promenader på helgerna. 

På kuppen har jag gått ner några kilo, och min löpning går bättre än på länge.  Nu tänkte jag ta ett par "lugna" veckor... men efter nyår kör jag nog en 100 dagar utmaning till, på egen hand. Idag var jag faktiskt på XXL och köpte en egen aktivitetsklocka, en liten Fitbit.

Det här tyckte jag var jättekul! För en gångs skull kände jag inte att jag behövde "mörka" med hur mycket jag tränar, utan det var ett plus. 

Och nog känns det gött att jag, en av företagets äldsta anställda, går och vinner. Och inte någon av de hurtiga amerikanska trettioåringarna. Ha! 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.