Resan är målet

Aktiv vecka på Playitas

En underbar vecka på Playitas, Fuerteventura till ända. Denna resa var första gången för mycket. Första träningsresan, första besöket på Playitas och första ”semesterresan” ensam. Att det skulle dröja tills man var 45 år var ju lite synd…

Speciellt ensamt var det dock inte även om jag reste på egen hand. Hade bokat en vecka på Playitas med konceptet Fitness & funweek. Vilket innebar massa olika gruppträningspass på dagarna och gemensamma mingel och middagar på kvällarna. Även föreläsningar kopplade till träning och hälsa fanns för de som var intresserade. Bland passen jag deltog kan nämnas cirkelträning, core, crossfitness, löpning, yoga, aerobics, dans osv. Provade på det mesta även om kanske inte dans riktigt är min cup of tea…. Oavsett pass så var det inspirerande och motiverande instruktörer på denna vecka. Gott om tips med hem för min fortsatta träning. Och inte minst trevligt häng med andra deltagare på fitness and funveckan. 

Utöver gruppträningarna hann jag även med att hyra en MTB och gav mig ut att cykla en dag. Och även några simpass i poolen. Playitas är ju i mångt och mycket ett eldorado om man gillar att träna och röra på sig. Utöver det som nämnts finns gym, idrottshall, tennisbanor, golfbanor, fina löpmöjligheter osv. Att dessutom kunna träna i sol och värme i november är ju en bonus bara det. Och ja - det hanns även med lite pool-/strandhäng mellan aktiviteterna...

Fuerteventura cykling

Hann med några mils cykling mellan gruppträningarna.

Vad mer finns att säga?
Det bästa med att åka bort en vecka är ändå att kunna släppa allt i vardagen.  Bara ägna sig åt den träning/aktivitet som är kul. Äta mat utan att behöva laga eller behöva planera själv. Tid att reflektera över livet och vardagen. Helt enkelt väldigt lyxigt och oerhört energigivande.

Poolen på Palyias

Simning i poolen med solen skinande på ryggen - en höjdare.

Känslan så här dagen efter hemkomst är att jag kommer återvända till Playitas. Kanske både för kommande fitnessvecka men även för andra aktiviteter. Inte minst för att cykla mer på Fuerteventura. Cykling är ju för den som missat det en av de aktiviteter jag uppskattar mest i livet. Den cykeldag jag tog på Fuerteventura gav mersmak om man säger så. Fast det finns ju å andra sidan många andra ställen jag också skulle vilja cykla på. Mallorca, Frankrike, Spanien för att nämna några.

Men nu alltså tillbaks i Sverige. Och i morgon blir det säsongspremiär på längdskidorna. Tre månader kvar till startfältet släpps iväg från Berga by, Sälen….

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.