Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!

Are You Running Enough Miles?

Detta dök upp i mitt flöde. Ingen ny artikel så jag vet inte riktigt varför den dök upp igen. Men den berör min ömma tå, har jag verkligen tillräcklig mängd för att presetera det jag vill kunna prestera. Speciellt som artikeln börjar med "you’re probably not" och "the average competitive runner runs 35.5 miles a week". Jag hade ju kunnat säga att att 35km snittar jag säkert. Men miles blir ju *1.6 och den mängden har jag definitivt inte. Vilket då bör innebära att jag får sluta gnälla över formen och acceptera att jag inte har en gudabegåvad talang som kan göra bra resultat utan basträning. Ska jag fortsätta gnälla så är det OK (eller inte) om jag då har kört en stund med mer mängd. Däremot har jag tränat tillräckligt antal dagar i veckan, men då med ett antal pass med enbart kort distans. Fartpass har jag nog också tillräckligt, för det gillar jag ju.  

Note to self: Are You Running Enough Miles?

http://running.competitor.com/2013/10/training/are-you-running-enough-miles_35813

3 kommentarer till inlägget

1956 • Bærum (Oslo)
#1
12 oktober 2017 - 14:27
Hehe, Ja det er harde bud om man skal nå sitt eget makspotensiale. Man må være villig til å trene mye, og så må man tåle mye mengde - dvs. unngå skader. Men man kan jo ha glede av løpingen selv om man ikke vil satse alt (!) Og helsegevinsten får man nok på selv med moderat innsats.
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
12 oktober 2017 - 16:12
Jo, visst är det så som Gunnar skriver att du springer tillräckligt för din hälsa och allmänna form. Men inte får du ut din fulla potential, du ligger långt från överträningsnivå och inte har du ökat mängden snabbt heller så du skulle tåla mer träning rent fysiskt.
Det är bara att bestämma dig för vad du vill med löpningen - att du ÖNSKAR att du var så snabb som du skulle kunna vara räcker ju inte. Om den önskan inte räcker för att motivera dig att ta ut dina lugna rundor ordentligt allt som oftast så får du väl acceptera att du springer för att må bra eller att du springer så mycket som du tycker är roligt att göra. Det är gott så. Att du anstränger dig ordentligt på fartpassen gör att du kanske når den nivå som är optimal för din träningsmängd, det är inte heller illa. Du är ju ändå snabbare än de flesta av dina motionerande jämnåriga.
1954 • Falun
#3
12 oktober 2017 - 21:27
Kollade min statistik nu och det var hårfint jag klarade av 35.5, fast då med km/v. Längsta passet 22 km. En månad över 200 km. Tror att jag får planera in någon maraton i vår så jag känner mig tvungen att hålla uppe löpmängden. Sedan vet jag ju att någon maraton-räv som Gunnar och Oldboy blir jag ju aldrig.

Känner mig dock inte helt nöjd med att bara vara en motionär, men arbete och resor gör att jag inte vill prioritera en full satsning mot potentialen. Fast att kravla sig över 4 mil per vecka och upp emot 5 mil bör ju inte vara så himla svårt. Och då kan jag nog stoppa förfallet med avseende på tävlings-tider upp mot milen.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.