Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!

Hur i hela världen får man ihop de ??

Tjoho, nu var det länge sedan jag skrev ett bloggilägg igen. Det blir så ibland, när det är en period i livet då väldigt mycket händer. Så har det varit för mig senaste veckorna. Vi var på en härlig semester i Spanien och hälsade på min far. Vi har varit långdraget sjuka med streptokocker och förkylningar, samt att jag har börjat nytt jobb. Så det har minst sagt varit fullt upp.

 

Nu börjar vi försöka hitta till lite rutiner i vardagen. Det som märks störst skillnad för mig är att jag har allt svårare att hitta tid till att träna :( det känns inte alls bra men vad ska man göra ?

Min son vaknar nån gång halv sex, sex. Så då går vi upp, jag fixar honom med kläder och frukost och ytterkläder osv. Lämnar honom på dagis strax efter 7. Tar tåget 7.20 och är sedan på jobbet 8.30, jobbar fram till 17 och är hemma 18.15.

Då möts jag av en trött och grinig pojke som inte sett sin mamma på hela dagen, vi får i oss middag och jag hinner leka en halvtimme med honom innan det är dags att göra kväll. När klockan är runt 20.00 somnar äntligen pojken och mamman är helt slut efter en lång dag.

Jag har alltså möjlighet att träna efter kl 20 på kvällen på vardagarna. Men det är sällan jag orkar det. Framförallt inte nu i början med nya jobbet då det är så mycket nytt så jag är utschasad om kvällarna.
På nya jobbet har jag ingen möjlighet att lunchträna som på gamla och det är synd. Vi har heller inte friskvårdstimme så jag kan inte träna på arbetstid. Att gå upp och träna före sonen vaknar känns inte heller som ett alternativ då jag isåfall skulle behöva gå upp runt 4 för att hinna...

Hur gör man med små barn för att få det att gå ihop ? När man jobbar heltid. Vaknar 6, kommer hem 18, och pojken inte sover förrän 20. När ska jag hinna träna ? :(

Nån gång i veckan försöker jag få till ett kvällspass men det blir inge bra kvalite på träningen för att jag är så trött. Det blir förhoppningsvis bättre efter ett par veckor när det lugnar sig lite i allt nya på jobbet.

Så jag känner mig hänvisad till helgerna. Och då är det ju dessutom så mycket annat som ska hinnas med som heller inte hinns i veckorna. Städa, tvätta.. osv. Och hinna umgås med familj och vänner..

Men det blir allafall minst ett löppass på helgen. Ibland två.

 

Huvaligen.Det är ett jidder att få ihop det. Och då har vi bara ett barn! Jag är sjukt imponerad av er som har fler än ett!!

 

Innan jag fick barn sprang jag 5 ggr i veckan samt var på gymet 1-2 ggr.

Det känns som länge länge sen och det känns som det kommer dröja många år innan jag kan komma dit igen..

 

Men min son är ju det finaste jag har så jag vill inte byta. Inte alls. Men jag skulle vilja få tid till åtminstone 2-3 löppass i veckan..

 

Nåväl, jag kämpar vidare.

 

Jag har ju målet att göra marathoncomeback 2017

och då sätts än mer press på att hinna träna. Jag vet ju sen tidigare att jag springer ingen mara på 1 träningspass i veckan så enkelt är det ju.

 

Kanske måste jag helt enkelt sänka ambitionen och inse att smårbarnsåren , heltidsjobb och marathon inte hör ihop.. :( Synd men det verkar lite så för mig..

5 kommentarer till inlägget

Coyntha Sedvall
1969 • Åtvidaberg
#1
23 november 2016 - 11:44
Ta med dina löparkläder till jobbet. Gå av en eller fler hållplatserna tidigare och spring hem. Det går bra om du gör det 3-4 ggr/vecka och bara 3-4km i taget?
Kan det vara något?
3-4 km borde ta en halvtimme. Det betyder du kommer hem bara 30 minuter senare än vad du brukar.

Annars bara 20-30 min då och då efter sonen har sovit?

Mitt tips är att skriva ner vilka dagar ska du göra det redan på söndag. På det sättet har du ett schema om när ska du göra det. Kanske inte 5 dagar i veckan men du kan börja med 2-3 ggr/vecka + helgerna!

Du fixat det! heja heja! kram
1978 • Åkersberga
#2
23 november 2016 - 14:40
Coyntha det är i teorin ett bra förslag men det funkar inte så jättebra, jag har 3 mils resväg till jobbet. Skulle kunna funka att hoppa av stationen innan, det blir en ganska lång runda då så jag skulle komma hem betydlig senare, för sent för middag för lilla sonen och vi skulle knappt få någon vakentid ihop.
jag känner mig väldigt hänvisad till att träna efter kl 20 och på helgen. Försöker få till det så gott det går men det är tufft.
Coyntha Sedvall
1969 • Åtvidaberg
#3
23 november 2016 - 14:59
Ta en kort runda innan du går in i huset? Om du har kläder på dig 30 min och sen in i till sonen?
1978 • Åkersberga
#4
23 november 2016 - 15:56
jag vet att du försöker komma med bra förslag och hjälpa, men det finns inte utrymme för den halvtimmen där.. jag kommer hem 18.15 och innan 19.30 måste vi hinna fixa mat och äta.. så det är jättessvårt. :(
jag får försöka orka efter 20 nån gång i veckan allafall. och sen köra på helgen!
Tack för pepp!
Helena Nee
1968 • Åkersberga
#5
31 december 2016 - 13:07
Det är alltid trixigt att träna och ha små barn. Lycka till!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.