Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!
RunTobyRun!

Redo för annorlunda utmaning

På lördag är det meningen att jag ska springa fem lopp på en och samma dag: 2, 4, 6, 8 och 10 km vilket onekligen kommer att bli en annorlunda upplevelse!

När det stod klart att Cannibal Hippies skulle arrangera Rainbow Run på racerbanan Ring Knutstorp anmälde jag mig snabbt till alla fem distanserna – som en kul utmaning och förhoppningsvis ett bra genrep inför maran i Grekland om tre veckor.

Rainbow Run är ett ideellt initiativ för att dra in lite pengar till välgörenhet, i detta fallet regnbågsrelaterade frågor (oklart vilka) och hittills har ett hundratal löpare anmält sig till loppen – som förutom de fem distanserna ovan även bjuder på ett 6-timmarslopp (inklusive stafett) och en stafett på milen.

Jag tänker så här: 20 kilometer klarar jag väl alltid – förutsatt att jag får vara frisk och skadefri – och sedan får jag låta vädret och dagsformen avgöra hur jag ska göra med den sista milen, om jag ska försöka ladda om en fjärde gång och därmed ge mig ut på samma varv för 11:e, 12:e, 13:e, 14:e och 15:e gången. Finns väl viss risk för att man är trött på banan vid det laget…

Försöka, säger min inre coach, det är mesigt. Det är bättre att du säger att du SKA springa alla fem loppen, det ökar sannolikheten för att du grejar det!

Enligt planeringen kommer jag att få 18-40 minuters paus mellan loppen och en del av utmaningen blir därmed att hålla igång och inte bli stel, att hålla sig torr och varm och samtidigt fylla på förrådet med näring.

Har ingen ambition att springa snabbt men siktar på en totaltid under 3 timmar, det vill säga 6 minuter/km. Det borde jag klara av, även om formen kanske inte är den bästa just nu (men ska förhoppningsvis vara bättre till den 13/11)

Rapport följer förstås!

RunTobyRun!
Läs bloggen i sin helhet på www.runtobyrun.se!
Se även www.facebook.com/runtobyrun  

4 kommentarer till inlägget

1986 • Sundsvall
#1
24 oktober 2016 - 06:43
Spännande :) Ska bli kul att läsa hur det gick.
Geir Olsen
1962 • Köping
#2
24 oktober 2016 - 20:09
Underbart upplägg!!!!!
Bibbi
1979 • Linköping
#3
25 oktober 2016 - 14:18
Befriande med lite galenhet :)
Thobias Ligneman
1967 • Västra Ingelstad
#4
25 oktober 2016 - 18:10
Tack för supporten!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.