Världens bästa gubbar

Vart försvinner all tid? I morgon är det första juli, vad hände med juni? 

Jag tror att en stor anledning till att tiden går så fort för mig nu under sommarhalvåret är att vädret är bättre. Vädret bjuder in till mer aktiviteter som inte är möjliga i samma utsträckning resten av året (kubb, minigolf, grillning, cykelutflykter, bad vid havet m.m.) Så fort solen skiner vill man ut och njuta av den och det resulterar i att man blir bättre på att ta tillvara på vardagarna. 

Jag är inte personen som brukar ha nyårslöfte men ett löfte som jag försöker följa i år är att jag ska vara bättre på att ta tillvara på vardagarna. Det är lätt att hamna i en slentrian som innebär att man jobbar måndag-fredag och endast lever för helgerna. Man jobbar, tränar, äter, städar, handlar under vardagarna och klumpar ihop alla roliga händelser på helgerna vilket gör att man inte njuter lika mycket måndag-fredag. Jag tycker att det är så tråkigt, det är ändå 5 av 7 dagar, d v s 70 % av all tid, och den ska man spendera med att längta efter helgen. Hur sjukt är inte det? 

Ljuset är också en bidragande faktor till att mitt nyårslöfte är lättare att hålla under sommaren, man blir piggare av ljuset och har en ork att vara vaken längre. När man går och lägger sig om kvällarna är det fortfarande ljust ute och fåglarna kvittrar. Det är en sådan kontrast jämfört med vintern då man kommer innanför dörren kl. 17 redo att krypa ner eftersom det är becksvart utomhus. 

Dagen har spenderats på jobbet med härliga kollegor. Efter jobbet tog vi en tur på Ica Maxi och jag vet inte vad som hände men vi tre tjejer som samåker hamnade i något av en slags shopping-eufori. Jag och Sophie köpte en kjol?! Jag hade knappt en aning om hade de hade kläder där. Ner slank även ett par sandaler som jag har tänkt att jag ska jobba i, just nu jobbar jag i joggingskor men upplever att det är rätt varmt nu under sommaren. 

Det bästa köpet under shoppingturen var helt klart gubbarna som fick följa med hem. Finns det något bättre än svenska jordgubbar? Efter kvällens löppass som bestod av 2 km uppvärmning (ca 9-10 min), 12 km tröskelpass på 4-4.20-tempo samt nerjogg 4 km (1 h 8 min) blev det kvällsmat sedan jordgubbar med vanlijvisp och choklad framför Polen-Portugal. 

På tal om jordgubbar, en kollega på jobbet berättade om en läkare som hon hade jobbat tillsammans med förut, han höll under tiden på att lära sig det svenska språket bättre. Under det första året som han jobbade trodde att han att jordgubbar var ett annat ord för bonde eftersom det var gubbar som jobbade med jord. 

 

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.