Game of Thrones-final och 30 000 islänningar!

Vilken start på veckan! Efter en hektisk dag på jobbet transportlöpte jag hem från samlingsplatsen, 12 km stod på schemat och det var en behaglig löpning med 4.22 tempo. 

Kvällen har spenderats med tvillingsyrran och hennes sambo, vi är alla tre riktiga Game of Thrones-nördar (GoT-nördar) som har följt serien slaviskt sedan den startade. Syrran är ett snäpp värre än oss andra, hon har läst alla böckerna. Efter varje avsnitt lyssnar vi alltid på en engelsk podd där man diskuterar avsnitten och olika teorier om vad som ska hända i framtiden. Jag rekommenderar serien starkt till alla som inte har sett den, det är absolut den bästa serien jag någonsin sett. Ikväll var det säsongsfinal och man blir nästintill deprimerad när man inser att det är ska dröja till nästa år innan säsong 7 sätter igång. 

Nu är det fotboll på tv, efter att Sverige har åkt ut hejar jag helt klart på Island! 

Vilket lag, vilken glöd de har! Islands första EM och de är i åttondelsfinal och i skrivande stund leder de med 2-1 över England! Jag blir så otroligt imponerad över spelarna men framförallt över de isländska fansen. Över 30 000 fans har tagit sig till Frankrike och det är mäkta imponerande med tanke på att befolkningen ligger på 330 000 personer, d v s över 9 % av den isländska populationen är och kollar på EM! Ca 165 000 av invånarna är män, med tanke på att man måste ha fysiken samt intresset för att nå den nivån som krävs för att kunna spela i EM är det helt galet att Island har lyckats att ta sig dit. Nu börjar andra halvlek och nu håller jag tummarna för att de håller i resultatet i 45 minuter till! 

 

(Här nedanför är mina fina Game of Thrones-nördar) 

Tvillingsyster Linda och hennes Basse på Saltholmens klippor

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.