Midsommarhelgen

För mig innebär en klassisk midsommar dans kring midsommarstång, sillunch med potatis, fem-kamp, brännboll, grillning och jordgubbstårta. Som med alla högtider har man en hatkärlek till dem. Varje år ställs man alltid inför frågorna: vilka ska vi vara, var ska vi vara, vad ska vi göra, vilket väder kommer det bli. Det är fantatiskt kul med midsommarfirande men ibland innebär det också otroligt mycket planerade och fixande innan själva firandet blir av.

I år bestämde vi oss två dagar innan midsommarafton vad vi skulle göra och det är nästan när det är som mest spontant som det blir som allra bäst. Det blev inget klassiskt firande i år men det spelar inte så stor roll när man är med personer som man har väldigt roligt med. Jag fick i alla fall min älskade sill samt jordgubbstårta så matmässigt kunde det inte ha blivit bättre.

Den här veckan startade jag mitt träningsprogram inför mitt första marathon. Igår stod det egentligen 22 km på schemat men med tanke på att det var midsommardagen och vi inte bara drack vatten i fredags bytte jag långdistansen till min vilodag som jag egentligen skulle haft idag. Trots mycket firande kändes distansen otroligt bra, 4.35-tempo slutade det på och det var ingen press i löpningen utan bara väldigt behagligt. Nu står en dusch på schemat och sedan fixa lite matlådor inför jobbveckan som står på tur.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.