Phuket Maraton – För er som älskar värmen

Jag älskar Thailand! Det kom väll knappast som någon stor överraskning då jag åkt dit ett flertal gånger nu. Kom hem från Thailand för några veckor sedan och hade en minst sagt en överaskande sak med mig i packning – Salmonella. Oturen kan alltid vara framme men det är knappast något som hindra mig från att åka dit igen.

År 2013 åkte jag exempelvis dit för att träna löpning i riktigt varmt klimat. För det verkligen en stor skillnad att springa i ljummet klimat mot när solen som står som högst och verkligen suger bort energin från kroppen. Älskar ni Thailand och vill testa på att springa flera timmar i dess värme? Då får jag tipsa om Phuket Marathon som går av stapeln relativt snart.

Phuket Marathon

Phuket Marathon är ett av de större Marathonarrangemangen i Thailand. Det genomförs både 4:e och 5:e juni 2016. Orsaken att arrangemanget sträcker sig över två dagar är att det finns ett flertal olika sträckor att springa. Något för alla åldrar. De sträckor du kan välja på är Marathon, Halvmarathon, 10,5km, 5km, 5km promenad och 2km för barnen.

Den stora tävlingen (riktiga marathon) går 5:e juni och tidsgränsen är satt till 7timmar och 30minuter.

Starten går av stapeln vid Laguna Phuket Resort och det är även här som målgången finns. Vid varje 2km finns vätskedepå (Slarva inte med dem!)

Praktisk info

Pris: Eftersom det är så nära inpå sista anmälningsdatum (16 maj) är priset 105USD. Var ute i god tid nästa år så sparar ni pengar. Hade anmälan skett före 31juli förra året hade det kostat 75USD.

Sen faller priserna i de andra kategorierna. Barn (2,5km) betalar minst dvs 8USD.

Flyga hit: Det som kostar mest för en semester till Thailand är just flygresan, eftersom att mat och boende just är så billigt. Du kan hitta resor på prisjämförelsesidan Flygresor.se för bra pris, då de jämför nya priser kontinuerligt. Resor till Phuket t.r. (1­8juni) kostar just nu ca 5000kr. Det går att få billigare om man köper sista­minten via flygresor.se, men då ska man vara väldigt flexibel gällande utrese­ och hemresedatum. Några sådana biljetter finns inte än av förklarliga skäl.

Boende: Det finns flera hotell som arrangörerna rekommenderar på hemsidan. De är fina men då får man även betala lite extra. Enligt jämförelsesajten Bookings.com finns det över 1900 boenden i Phuketområdet så det är bara till att jämföra priserna. Ett normalhotell går att få för 1000­1500bath natten. (1000bath är ca 230kr). Överlag är det något dyrare här än på närliggande turistorter. Men det kan ju vara värt om man vill bo nära tävlingsområdet.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.