Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!
En trollmors triathlonbekännelser

Early Morning Bird…..

….är jag absolut inte! Att komma upp till morgonträningen är nog den största utmaningen i mitt liv som hårdtränande triathlet. Jag är en snooze-prinsessa av stora mått och beräknar alltid att det kommer att ta mig minst en kvart att kravla mig ur sängen, dvs tredje gången klockan ringer är det skarpt läge! No mercy!

Men uj uj vilka förhandlingar som kan föregå det slutgiltiga läget när jag verkligen får rumpan ur vagnen (eller ja, kroppen ur sängen). Känner jag mig inte väldigt sliten? Visst vore det bättre att jag tar sovmorgon just idag? Lite ont i halsen kanske, om jag känner efter riktigt, riktigt noga… Jag funderar verkligen på hur jag ska kunna pussla om hela veckans träningsplan bara för att få sova en liten liten stund till…

Den andra förhandlaren (överjaget) har full koll på mina mål, och vet att det är det lilla jag gör återkommande dag efter dag som kommer att sakta men säkert ta mig dit jag vill vara.

Vissa morgnar hör jag inte ens klockan. Då har jag undermedvetet fattat beslutet om sovmorgon innan jag ens riktigt vaknat, och slår av klockan innan mitt medvetna påbörjar förhandlingarna. Dock har jag aldrig (hittills) sovit över så att jag missat att komma till jobbet i tid, utan vaknat lagom för det alldeles av mig själv.

Dessa sovmorgnar har faktiskt ofta känts helt befogade. De inträffar ofta om jag tränat hårt senare än vanligt på kvällen och inte kommit i säng som jag borde. Mycket i mitt liv handlar om att försöka att skapa förutsättningar för att kroppen ska orka ta till sig träningen. Att vara noga med kosten och att få tillräckligt med sömn är precis lika viktiga komponenter som hård träning för att bli en framgångsrik idrottare. Dock är det lätt hänt, när man ska försöka få rum med alla delar av livet och ständigt slåss mot bristen av tid, att börja nagga av sovtimmarna. Jag gör det också ibland, så därför uppskattar jag verkligen när min kropp tar hand om det hela själv och ser till att jag får lite extra vila när jag verkligen behöver. Jag har bestämt mig för att när detta händer så behöver jag inte ha dåligt samvete. Skönt!

Men om jag däremot orkar ligga och komma på argument för 10 minuter till i sängvärmen så är det bara och endast latmasken som visar sitt obehagliga tryne. Bara att kasta benen över kanten och börja springa ifrån den alltså!

Imorgon bitti ringer klockan, som alltid, 06:00 och 07:30 hoppar jag i poolen för ett 90 minuters simpass. En perfekt start på helgen!

calvin-hates-to-wake-up-for-school

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.