Ping!

Löparskoträsket

Det ser -som alla frestelser gör- så lockande ut, löparträsket.
Där kan man utveckla sitt steg, hitta skon som tar fram den naturliga löparen i dig, skon som för dig tillbaka på savannens stigar där du med lätthet springer mil efter mil, because you were born to run. 

Istället förvirring, nu hade jag tre par skor och tyckte att alla kändes ganska bra, ingen större skillnad, jag var vilse och förvirrad i löparskoträsket.

Beger mig iväg till ortens löparbana, en bedagad historia. Jag har läst om skaderisken när man byter skotyp, så för att mildra övergången så börjar jag passet med mina skor som ordinerats av löplabbet och som skall hjälpa mig med min överpronation, tack löplabbet, eller? 
Värmer upp en km, och kör sedan 2*1 km i 4:30 fart. I nästa intervallspaus byter jag skor.

Boff, bamm boom. Nu förstår jag, plötsligt var den där sega känslan borta, mina Asics gel j33 förde mig tillbaka till savannen, nästan, något åt det hållet i allafall. 

För övrigt fick jag bryta mig in på kommunens löparbana, jag antar att det är för att ortens fotbollslag inte skall få sin plan utsliten, men det känns så mkt Sverige 2015, att bygga en löparbana och ett staket med taggtråd.

Jag ska undanhålla 100 spänn från kommunalskatt nästa år, som straff.

Byt skor under intervallträningen.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.