Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!

Testat Fitbit Charge!

När jag började springa för snart ett år sedan tyckte jag att det var kul att veta hur långt och hur länge jag sprungit. Först mätte jag med Runkeeper, sedan fick jag min älskade Garmin och det har nästan gått så långt att jag tycker att en träning utan klocka (eller i alla fall telefon) är meningslös ... jag vet löjligt men jag vill ju se hur jag förbättras. 

I takt med att jag börjat träna mer har jag också funderat över vardagsmotionen mer. Känslan av bättre återhämtning med en promenad gör att jag nu oftare tar trapporna och går istället för att ta spårvagnen tre hållplatser.

I våras testade jag Moves i telefonen, men den drog lite för mycket batteri och dessutom blir det irriterande att behöva ha telefonen med sig. Det blev väldigt få steg dom dagar man hade kjol på jobbet :-)

Självklart har jag därför tittat på aktivitetsarmband också, men kanske inte riktigt känt att det var det viktigaste att ha heller. Så när Jogg hörde av sig och frågade om jag ville testa passade det perfekt. Jag har haft aktivitetsarmbandet Fitbit Charge i en dryg vecka nu och testat det i princip dygnet runt.

Armbandet mäter både steg, sömn och andra aktiviteter och jag tycker att det funkar bra att bära det i princip jämnt, det sitter rätt bekvämt även när man sover. Just sömnmätningen har kanske varit det mest intressanta och som tur är har jag sovit bra under senaste veckan. Det som är lite tråkigt är att inte all sömn mäts. Om man  som jag somnar i soffan en halvtimme framför TVn efter jobbet så räknas det inte in nån stans. Sedan sover jag 6-7 timmar per natt ochj jag hade gärna fått med TV-luren också. Kanske blir det så om man mäter pulsen. Armbandet kan såklart inte veta om jag bara tittar på TV eller råkar somna :-)

Stegmätningen blir ungefär som med telefonen, men fördelen med att man inte drar slut på batteriet och att man verkligen har den hela dagen tycker jag ändå gör stor skillnad. Efter en vecka så tänker jag knappast på att jag har den... På gott och ont, igår blev det bara 4000 steg. Dom första dagarna fick jag faktiskt ihop 10000 steg varje dag genom en extrasväng här och där (det har väl aldrig varit så kul att gå ut med soporna som nu). Det känns också som om finessen med ett sånt här band är att man verkligen har det jämnt så att man kan se vecka för vecka hur man rört sig och sovit. Det hade varit väldigt kul att ha det med sig under hela året så att man kunnat se vad som hänt när man tränat mer och mer, fast det synns ju såklart på en massa andra sätt.

Slutsatsen blir i alla fall att jag gillar att mäta allt. Att ha koll på hur jag sover och går skulle nog inte bara att sporra mig till att ta den där extra svängen. Jag har faktiskt gått och lagt mig lite tidigare ett par kvällar för att se om jag kan sova lite längre än natten innan. Utseendemässigt hade jag kanske inte valt ett svart plastband, även om det är diskret så hade det varit kul med något lite gladare. Att det är en klocka med på köpet är bra eftersom jag faktiskt inte har mobilen med mig alls lika mycket nu och när jag har den tar jag inte upp den lika ofta.

Men nu måste jag nog sticka ut på en löptur så att jag kommer upp i mina 10000 steg idag, jag blir nog lite för glad när den larmar för det bara :-)

1 kommentarer till inlägget

1983 • Stockholm
#1
8 december 2017 - 16:09
Tack för ett bra inlägg. Vet inte om jag missade det men kan man byta band på dessa?
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.