Tack kära bilist!

Strålande vårväder i Skellefteå, +10 och sol, något blåsigt från nordväst.

Bestämde mig för att ta premiärtur med min nya Cervelo P2. Allt fungerade jättebra. Givetvis så cyklades det med ett lugnt tempo ( snitt på 26 km/h) men hade kunnat fortsätta en bra bit till om det inte varit för en mötande bilist som körde vansinnigt fort på den slingriga vägen.

Vad händer?

Vägen är vid detta ställe är slingrig, jag kommer susande nedför i bra fart, bilisten kommer genande i kurvan på min sida, det hela går vansinnigt fort. Jag måste gira för att undvika kollision, cykeln får sladd och jag åker i asfalten och glider ut i diket. Jag skall inte gnälla för jag lever ju! men jag fick ordentligt ont i ett knä, skinnflådd på lår och höft samt att några fingrar fick sig en rejäl törn. Till råga på allt elände så skrapades min nya cykel och höger bromshandtag blev totalt förstörd. Tack tack kära bilist (bilisten stannade givetvis inte för att kolla hur det gick med mig).

Cyklade en del på 90-talet men har aldrig varit i närheten av en incidens. 

På denna korta tur om 76 km var det vid ett några tillfällen nära en olycka då omkörande bilister körde om mig alldeles för nära med för hög fart, skrämmande.

Min fråga till forumet:

Jag behöver byta bromshandtag och lindning på cykeln, är det svårt och var köper man dessa prylar

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.