Obanad naturupplevelse

Igår morse sprang jag rakt in i Knipeflågsbergens naturreservat. Planen sedan tidigare var att komma iväg så fort det ljusnade vid 8 och springa lugnt i 90 minuter. När jag tittade ut och såg morgonsolen i gryningen fick jag ett sug att springa obanat. Jag valde mina Vivobarefoot med rejält mönster för blöt terräng och sen valde jag en riktning och bara sprang. Frihetskänslan var fantastisk och likaså naturuplevelsen. Terrängen är ganska krävande, den är kuperat och består av mycket våtmark.

 

 Bildtext: Knipeflågsbergens naturreservat by gryning

 

Efter 1h så var det dags att leta sig hemåt. Jag visste inte exakt var jag var men sökte mig mot svartvit led som jag trodde skulle vara i närheten. Efter att ha rundat Odenssvaletjärn  började omgivningen kännas bekant och till slut kom jag fram till en knytpunkt som jag väl kände igen.

 

Bildtext: Så här kan det se ut när man springer terräng i Göteborgsområdet. Korsning mellan röd/vit, svart/vit och med ”go plats” i närheten.


Här kunde jag välja antingen röd/vit eller svart/vit och det fick bli den sistnämnda. Väl på stig dubblade jag hastigheten med samma ansträngning. 1 timme hemifrån i obanad terräng eller 30 minuter på stig.

För mig är detta löpningens själ. Att inte rätta sig efter stig och väg utan att följa sin upptäckarglädje och nyfikenhet.

2 kommentarer till inlägget

Åsa Eriksson
1990 • Halmstad
#1
18 november 2013 - 19:46
Låter helt underbart!
1974 • Sävedalen
#2
20 november 2013 - 17:23
Hej Åsa!
Ja, vissa dagar är magiska.
Mvh Andreas
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.