Med ett fast handslag

Att mäta resultat

Många tränar för att hålla igång. Andra tränar för att få resultat. Jag tillhör den senare kategorin.

Som PT är jag van att använda olika mätmetoder för att mäta och dokumentera mina klienters resultat. Att mäta i kilon och centimetrar är väl de vanligaste metoderna. Oavsett om det handlar om att tappa eller öka. Det är tillfredställande både för mig och mina klienter att svart på vitt se vilka resultat man uppnår med hjälp av träning och kost.

Men glöm inte de andra mätmetoderna! Se hur din kropp ser ut i spegeln, Lyssna och ta till dig av de komplimanger du får av människor i din omgivning. Känn hur det känns när kroppen orkar mer och du blir starkare.

Härom dagen tränade jag en av mina klienter som är väldigt inriktad på att tappa vikt. Hon har alltid gjort sina armhävningar från knä. Jösses vad sekundär vikten blev då hon dundrade på med 12x3 armhävningar från tå, med en hållning som skulle få vilken PT som helst att bli stolt!

Eller idag när jag själv klev upp på vågen och kunde konstatera en toppnotering av min egen vikt... Herregud så bortglömt det var när jag en timme senare stod i duschen och kunde konstatera att jag gått fram som en furia i gymmet, till synes outtröttlig och genomfört ett hejdundrande bra pass.

Känslan gott folk. Känslan är värt så mycket mer än kilon och centimetrar.

 

 

 

3 kommentarer till inlägget

Fredrik Lerjestedt
1972 • Floda
#1
24 oktober 2013 - 10:07
Ser bra ut!
Charlotte Lidgren
1971 • Solna
#2
25 oktober 2013 - 11:30
Gillar det du skrivér. Ja, KÄNSLAN är viktigast.
1973 • Bromma
#3
26 oktober 2013 - 12:12
Tack Fredrik och Charlotte!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.