Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!

Kretsloppet Borås

 

Förra året var jag förkyld samma vecka som loppet gick. I år lyckades jag vara sjuk veckan veckan innan tävlingsveckan. Var dock snuvig i drygt 2 veckor. Vet inte om det spelade in för jag kände mig helt ok i kroppen trots allt.

På Seedningsloppet till Göteborgsvarvet "dog" min Garmin efter drygt 1 km in på loppet. Det slutade med att jag slog personligt rekord med 26 sek över 10 km. Tänkte därför pröva att springa utan klocka på Kretsloppet för att slippa bli stressad över km tider (det var min stilla förhoppning innan loppet)

De första 5 km gick ganska bra. Fick höra av någon från sidan att vi låg strax under 18 min på första halvan.

Nu började tankarna snurra. Har jag gått ut för hårt? Orkar jag hålla det här i mål? Omedvetet (tror jag) började jag dra ner på farten. Vid ca 8 km började jag känna att det fanns krafter kvar och det kändes som jag började trycka på lite mer. (det var mer en känsla än något mätbart)

Spurtade friskt sista 200 – 300 m men såg på klockan att jag var en bra bit från mitt personliga rekord. Den första tanken som slog mig i mål var ”hur kunde det bli så här dåligt?” Trots allt hade det känts ganska ok under loppet. 

Det dröjde inte många minuter innan jag började gå igenom loppet i huvudet. Var det verkligen så att jag omedvetet hade dragit ner på tempot vid 5 km för att orka hela loppet? Eller var det så att jag inte hade mer att ge idag? Vill gärna tro det första.

Besviken så klart över resultat som blev 37.12. Det var visserligen mitt tredje snabbaste millopp i amatörkarriären men det hjälps inte. Jag har inte för avsikt att samla ok resultat eller bara springa ett lopp för att njuta. Det kostar alldeles för mycket i reda pengar och träning. Bara springa igenom 10 km eller en halvmara kan jag göra vilken dag som helst.  Det är PB som gäller.

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.