Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!
Kontorit enligt VD

Skor, våtdräkt och blåtira-check!

Topptriathleten Ted Ås sa inför Ironman Kalmar för ett par år sedan: "Nu har jag inte tränat på ett dygn. Känner mig värdelös. Tror knappt jag kommer klara simningen". Visst han skämtade men ändå inte. För en utomstående kan det verka helt galet. Att en kille som tränar jämt känner sig otränad på ett dygn. Men jag förstår honom på djupet.

Att ladda inför lopp kan man se fram emot i veckor. Bara några pass till sen skall jag vila och äta upp mig. Sova och ladda på. Men så när väl sista veckan kommer och man bara skall köra mys-pass försvinner lite av det man sett fram emot. Det är inte lika roligt att bara underhålla. Det är det inte lika roligt att äta om man inte får leka lite med all energin som spritter i kroppen. Visst, det är den inre kemin som spökar men ändå.

Så igår, när jag i vanlig ordning 2 dagar innan lopp hade vilodag, fick jag ett meddelande. Det var Isabelle. Hon ville ner å brottas. Fabbe var på och snart även tränare Robin. Åsså den omtalade Dennis. Migaad sicket upplägg. Brottning är ju varken löpning eller simning tänkte jag snabbt och tackade tveklöst JA!

Som nyast och minst i gemet åkte jag på massor av svepningar och lås. Bella rullade ut mig gång på gång, Fabbe pressade och balanserade. Robin, coachad av Dennis, attackerade och högg på allt. Vi körde rond på rond och efter ett par timmar kändes den underbara brottartröttman. Så en sista rond med R. Han kontrollerade och jag slingrade mig som en mask på kroken. Slingrade så väl att jag satte högerögat mot hans armbåge. 30 sek till och jag lyckades faktiskt hålla mig undan (för en gång skull).

Glad och matt som en mupp som borde vilat sitter jag nu här. Packar nu för Öloppet. Skall bli hur kul som helst. Ser verkligen fram emot timmarna i skärgården med Daniel. Vi satsar på att slå fjolårets tid 5:19. Jag är i bättre form men vi får se. Kanske sumpade jag bort det igår. Klart är iaf att jag vid sidan av våtdräkten och löparskorna denna gång oxå tar med en blåtira.


Allt packat och klart. Återstår att få svullnaden och simglasen att kommer överens en heldag i skärgården.

3 kommentarer till inlägget

1971 • Göteborg
#1
2 augusti 2013 - 11:10
Hahaha. Håller med Ted: Känner mig helt ur form! Håller på att få spatt av vila och myspass! Hur ska överleva dagen? ;-)
Ses imon bästa K!
1974 • Knivsta
#2
2 augusti 2013 - 20:51
Lycka till och ha't så kul!
1978 • Västra Frölunda
#3
2 augusti 2013 - 22:57
Lycka till!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.