Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!

Öppet KM med Vilsta IK

Så var det dags för traditionsenligt KM på 3000m med Vilsta IK på Munktellarenan! Efter att ha genomlidit influensan för ett par veckor sedan beslöt jag mig då för att skippa KM:et. Ett förhastat beslut visade det sig. Efter att återhämtat mig med succesiv upptrappning av löpningen var jag rejält sugen på en urladdning och en gnagande önskan att försöka slå mitt PB på 10:42 från KM:et för ett år sedan. Förutom intervallträning de senaste månaderna har jag inte kört på max sedan 5000m den 9/1, då jag var i högform och persade på 18:23.

Drog från jobbet till Munktellarenan strax efter sex på kvällen. Väl på Munktell var Erik J redan där. Blev lite formsnack och träningstugg inför Swissalpine. Allard-klanen var givetvis redan på plats. Sedan droppade det in löpare i stadig takt. Rikhard gled in och vi körde lite uppjogg tillsammans så han fick summera löpningen från Skövde 6-timmars där han fick ihop snygga 65km! Eftersom det var ett öppet KM dök även Roger C och Tommy W från Västerås Löparklubb upp. Snacka engagemang att dra från Västerås till Eskilstuna för springa 3000m! Några unga lovande gaseller från Ärla IF var anmälda, annars var det Vilstaiter i majoritet. Totalt 30 löpare!

Folk värmde upp lite här och där, i små grupper eller på egen hand, för att stanna till och mingla lite och snacka löpning och annat. Rätt kul att se så många introverta löpare socialisera glatt till höger och vänster. Snart började det dock märkas att en viss otålighet kom smygande. Kunde vi köra igång eller? Första lite långsammare heatet gjorde sig redo för start klockan 19:20. Off they go! Det var bara heja och peppa. Celine (12 år) gick ut tuffast av alla i heatet medan andra säkrade och ytterligare några bara njöt och sprang och pratade. Linda (Always want runnerlegs) hade inte riktigt koll på varven men drog på de sista och vann heatet på 12:04 och Celine landade på 12:30.

Dags för heat två och en skock hetlevrade unga gaseller och antiloper modell äldre stod och frustade vid startlinjen. Åldermännen Anders, Perra och jag själv hade fått dispens och startade i denna grupp. Trion från Ärla IF skulle vi nog bara få en kort skymt av innan de försvann i första kurvan. Klara färdiga gå! La mig i rygg på Perra som hade Daniel, Tommy och Roger framför sig. Bakom mig hade jag en flåsande Robban. Ben och kropp svarade hyfsat bra, men jag kände att jag inte hade det där lilla extra. Drog om Perra, men in på sista kilometern hade jag inte ork att öka, utan tappade snarare fart. Perra drog om och på sista varvet drog även Robban om mig. När jag insåg att det var sista varvet fick jag ändå till en spurt de sista hundra! Smack in på mållinjen och klockan stannade på 10:48. Sju (långa) sekunder från nytt PB. Nä, inget som grämer mig. Härligast var ändå att få maxa och känna att hela kroppen samspelade. Ett bra formbesked på fysiken och pannbenet. Nu ligger fokus helt på lågintensiv uthållighetsträning inför TEC den 13/4.

Hur det gick för de andra i heat 2? Ali var outstanding på 9:04 (och han hade egen skön hejarklack:), Roger C persade med 10:13, Daniel landade på 10:17, sedan Tommy W på 10:32 och Perra nitade mig med fina 10:40. Summa sumarum så var det en härlig kväll på Munktell med skön stämning. Här följer så lite bilder från kvällen. Rikhard lånade min kamera och drog av fotona från heat två.

5 kommentarer till inlägget

1951 • Eskilstuna
#1
15 mars 2013 - 11:19
Hej! Kanonbra skrivet o fotat! Det var 31 st som kom i mål och tre som bröt. Rikhard sprang 63 479 meter: http://www4.idrottonline.se/TeamUltraswedenLK-Friidrott/Arbetsrum/Skovde6-Timmars/Resultat2013/
1951 • Eskilstuna
#2
15 mars 2013 - 11:21
Nej, fyra var det som bröt!
1963 • Eskilstuna
#3
15 mars 2013 - 13:01
Tack Kjell! Du har full koll som vanligt Kjell :-) Kom Ärla-killarna i mål eller bröt de? Såg bara Ali springa om?
1951 • Eskilstuna
#4
15 mars 2013 - 15:14
De kom till mållinjen men inte efter 15 varv. Håller på att kolla med Ärla IF vad de heter då en skrev kråkfötter. De tillhör de fyras gäng med DNF.
1951 • Eskilstuna
#5
15 mars 2013 - 20:16
Rikhard har åkt till Åbo.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.