Riktigt bra intervallpass!

Distansrundan i onsdags var mest plågsam med magknip, i torsdags blåste det kalla nordanvindar och ytterligare snö föll natten till fredag. Lusten för utelöpning minskade och jag packade shorts och racerskorna och tog min tillflykt till löpbandet istället igår på lunchen.

Hade tänkt ut 2x2000-1000-500m @4:00/3:45/3:30 min/km med upp-och nerjogg som ett bra pass och det blev det verkligen! Helt rätt intensitet just nu! Tog en ganska generös vila 400m pausjogg i långsamt tempo vilket tog ca 2:20 och på det återhämtade jag mig helt. När jag kör intervaller ute tar jag nästan alltid gåvila 1 min för att jag tycker det gör att jag får bättre kvalité jämfört med om jag joggvilar även om det blir både snällare och mindre volym. Det här löpbandet har knappar för att reglera farten och då blir det ett väldigt knapptryckande om jag ska få ner farten till "gåfart" vilket gör att jag ofta väljer joggvila på band istället då upp-och nedvarvning av bandet inte tar lika lång tid.

Jag funderade på om jag tagit mig vatten över huvudet då det kändes segt redan i slutet på den inledande tvåtusingen. Båda tvåtusingarna kändes ganska sega men de kortare intervallerna kändes förvånansvärt bra och gick väldigt snabbt även om jag började känna av tröttheten i slutet på den avslutande tusingen och femhundringen.

Klev av bandet efter 52 minuter och 11,5km varav 7km kvalité, riktigt nöjd och glad och heller inte helt slutkörd! Bra avslut på jobbveckan! Nu ska jag strax ut en kort sväng på längdskidorna!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.