Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!

Borås 6 timmars

Vi har varit i Borås och hejat på alla grymma 6 timmarslöpare som sprang första upplagan av Borås 6 timmars vid Ramnasjön. Det ösregnade de första två timmarna men när vi kom tillbaka efter vår lunchpaus så var det uppehåll och löparna såg ut att ha torkat upp.

Vinnaren i damklassen, Pernilla Johansson från Ulricehamn, trippade på som en klocka och snittade till slut 5.12/km över de 6 timmarna. Totalsträckan blev alltså 68,08 kilometer. Otroligt imponerande! Herrklassen vanns av Solvikingarnas Patrik Brants som tog sig 80,23 kilometer, han höll alltså ett snittempo på 4.28/km. I SEX TIMMAR!

Jag blev sugen på att springa, såklart, men mindes också den där stumheten som slår till så att benen slutar lyssna på kommando efter 4-5 timmar. Jag minns fokuset, svackorna och hur man nånstans där kring 45-50 kilometer undrar vad f-n man håller på med. Men visst fasen kommer jag att stå där på startlinjen nästa år, det kan ni skriva upp.

Frank är en rutinerad ultraräv som bland annat var med när jag sprang 12 timmars i Göteborg för säkert fyra år sen nu. Då sprang han 6 timmars precis som idag. Löpning är verkligen för alla åldrar!

Reima skötte tidtagningen, och sprang själv 5 mil. Sådär med en klackspark. 

Herrvinnaren.


2 kommentarer till inlägget

1988 • Helsingborg
#1
10 november 2012 - 23:14
Jag var grymt imponerad av herrvinnaren. Det såg så löjligt lätt ut när han kom flygande!!!!
1982 • Månstad
#2
11 november 2012 - 10:45
Ja verkligen, han var typ oberörd hela vägen! :)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.