Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!

Borås 6 timmars i helgen

På lördag är det dags för det första 6-timmarsloppet i Borås som SOK Knallen ordnat. 6 timmars är ju verkligen min distans, jag älskar att springa 6 timmars! Jag står av förklarliga skäl inte på startlinjen, men loppet fanns med i min planering för året innan jag blev gravid. Kul att SOK Knallen arrangerar lopp av den här sorten, jag tror och hoppas att jag får möjligheten att springa loppet nästa år.

 

Kalle Björklund, en av arrangörerna från SOK Knallen, har jag träffat i Karlstad de sista två åren, då vi båda sprungit just 6 timmars där. Han är en sån positiv och härlig själ, första året var han i kanonform och gjorde varv på varv, andra året stämde det inte alls för honom och kroppen ville inte vara med på noterna, men han var likväl strålande glad, positiv och peppande mot alla medtävlande under hela loppet, och hans inställning imponerade verkligen på mig!

 

Jag ser fram emot att få agera hejarklack på lördag åt alla tappra ultralöpare som kämpar med sig själva och med varandra för att utmana kroppen och framför allt pannbenet, sträva mot sina egna mål och upptäcka hur mycket de faktiskt klarar av. Ultralöpning är en sann folksport, du har inga mottävlande, endast medtävlande. Och som publik är du lika engagerad i loppet som löparna själva.

 

Om ni har en timme över tycker jag ni ska svänga förbi Ramnasjön i Borås på lördag. Klockan 10 sätter löparna igång, och alla springer alltså till klockan 16, då slutsignalen går. Banan är 1380 meter lång och går runt den vackra Ramnasjön så jag tvivlar på att vi åskådare får tråkigt en endaste sekund. Det finns alltid någon att heja på och något fint att titta på. Blir det dessutom sol så kan det bli hur mysigt som helst!

 

 

 

 


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.