IM Florida - Så gick det!

ReportageAtt genomföra en ironman är tufft. Att göra det snabbt är ännu tuffare. Att göra det snabbt vid en speciell tidpunkt och där du inte styr helt över förutsättningarna är ännu svårare.

Denna gången blev det ingen fullträff, men så är det i idrott ibland. För eliten handlar det om att pressa sin kropp hårt, utan att gå över gränsen och det är många faktorer som spelar in. Det är inget att snacka om att dessa herrar har en enorm kapacitet. Så sent som i Kalmar i augusti slog Jonas det svenska rekordet på Ironman med sina 8.10. Kj svarade också för en otroligt bra tid, strax efter Jonas.

I Florida var det bara Emelie som kände att det funkade som det skulle. Erik som fick nåt virus på flygplanet ner svimmade på cykeln och Jonas som brottats med löparknä fick bryta en bit in i löpningen. Inte Heller K-J besvikelse gick att ta miste på. Såhär säger de alla efter loppet:

Erik
Det är inte ofta man väggar så hårt att man svimmar cyklandes. Tur att de har mjukt gräs vid sidan av vägen i det här landet. Men jag tog mig i alla fall i mål vilket jag är grymt glad för. Det var inte snabbt och det var inte snyggt men i mål kom jag.

Emelie
Jag är en IRONMAN! En tuff dag, jag har sett solen gå upp och ner under samma tävling. Varmt, långt och hemskt ända tills jag nådde mållinjen. Mission accomplished!

KJ
Nu är det viloperiod. Allt som kunde ha gått snett gick det idag!

Jonas
Jag har väl inget lysande track record vad gäller Ironman Florida. 2011: DNS. 2012 DNF. Väljer man att se positivt på det hela så går det ju i alla fall åt rätt håll...
Jag kom hit med ett löparknä och visste att maran skulle kunna bli problematisk, men man hoppas ju alltid på det bästa. Simningen gick OK, var upp som 4:a, men det är svårt att navigera i ett riktigt hav när man är van vid insjöar. Kände ganska omgående att jag inte satt med guldbenen på cyklingen. Men på den platta banan klumpade det ihop sig ganska väl. Ett tag var vi nog nästan hela fältet samlat förutom Andrew Starykowicz som cyklade i en egen division (han hade 4:04:39 på cyklingen, enligt min GPS var den 179km så speciellt kort var den inte). Efter 100km började det spricka upp och vi blev några färre i gruppen bakom Starykowicz.

Vid 175km kom väggen. Jag orkade knappt hålla 35km/h sista biten och då var det ändå medvind. De jag cyklade med försvann ganska snabbt. Fick sitta ett tag med yrsel i växlingsområdet innan jag kunde ge mig ut på löpningen. Eller löpning och löpning, jag hade löpskor på i övrigt var det nog inte så löplikt. När sedan löparknät gav sig till känna bröt jag efter 5 miles. Hade det inte varit för löparknät kanske jag hade kunnat släpa mig runt, hade jag inte väggat på cykeln hade jag nog sprungit längre men det är tveksamt om jag klarat en hel mara med det knät idag.

2 kommentarer till artikeln

1983 • Alingsås
#1
7 november 2012 - 19:17
Kul att följa ändå, ladda om - kom tillbaka :-)
Erik Rosén
1978 • Alingsås
#2
7 november 2012 - 20:04
Det var kul att ni delade med er av uppladdningen. Hoppas på liknande rapportering från fler tävlingar!
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.