Att springa ifrån sin egen skugga är svårt. Förhoppningsvis går det lättare att springa ifrån konkurrenterna.

Med på IM Florida-resan del 5

ReportageDå har även jag anslutit till övriga här i Panama City Beach. Resan gick utan missöden trots att jag reste precis när orkanen Sandy härjade som värst på östkusten. Lite skakig inflygning till Atlanta bara. Vädret första dagarna var kallt och blåsigt men det har bättrat sig och prognosen säger att det skall bli ännu bättre.

Vi har nu precis varit på pro-race briefingen, en genomgång av tävlingen för alla som kör i proffsklassen. Detta brukar vara första tillfället att bli nervös inför tävlingen då man träffar alla sina motståndare. Startlistorna i proffsklassen har ofta inte mycket att göra med verkligheten, hälften av de som stod på listan kom inte och lika många som inte stod på listan kom i alla fall. I år blev jag dock inte nervös. Bra eller dåligt? Det lär väl visa sig. Briefingen bjöd inte på några överraskningar, det mesta var som vanligt: Simma, cykla, spring, ligg inte på rulle, inga fula ord till funktionärerna, först i mål vinner. Enkelt.

Dagarna hittills har bestått av lätt träning, med hårdare inslag, och koll av banorna. Banorna här är platta, det som varit mest kuperat hittills har nog varit simningen. Vågorna skall dock avta fram till start. En annan sak som kommer att bli intressant vad gäller simningen är det faktum att proffsen och amatörerna inte startar samtidigt. Totalt ä det c 3000 startande och proffsen c 50 herrar och 2 damer s man kan j tycka att det bara ä positivt att slippa trängas med 3000 pers. Simningen är en tvåvarvsbana och vi startar 1 minuter före övriga. Det innebär att om man simmar kring 50min så kommer man att varva alla som simmar långsammare än 35 minuter på första varvet. 35 minuter på första varet motsvarar väl en total simtid på ca 1:15. Hur många av 3000 simmar på 1:15 eller sämre? I alla fall hälften skulle jag gissa. Det innebär att mot slutet av sista varvet skall vi simma om ca 1500 personer, det kommer att bli intressant…

Tyvärr är inte allt sol och medvind här nere. I morse vaknade Erik upp med halsont. Inte bra. Vi hoppas att han är inbillningssjuk men vidtar ändå de åtgärder vi kan för att övriga inte ska bli smittade. För min egen del tycker jag att det känns ganska så skapligt vad gäller simning och cykel. Löpningen är lite mera osäker då jag de senaste veckorna haft problem med ett löparknä och inte kunnat springa som planerat. Men håller bara knäet ihop på tävlingsdagen hoppas jag ändå att det skall gå att springa hyfsat fort. KJ verkar vara i bra slag, han är avslappnad och ser stark ut. Där kommer det nog att gå fort på cykeln om förutsättningarna är de rätta. Dessutom har han scannat av halva Internet efter våra konkurrenters styrkor och svagheter. Emelie, som ställer upp i sin första Ironman, siktar på en framskjuten placering efter simningen och sedan är fokus på att fullfölja i första hand. Erik siktar på att bli frisk.

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.