Allt på rätt plats...många påsar blir det Foto: K-J Danielsson

Med på IM Florida-resan del 4

ReportageGänget är nu fulltaligt sedan Jonas nu oxå dykt upp på plats (hans story senare). Dessvärre verkar Erik ha åkt på en flygförkylning som vi hoppas ger med sig. Under tiden snackar Emelie om tävlingsnerverna.

Jag körde min första triathlon 1996, då var jag åtta år. Det var en minitriathlon i Hedemora, tätt följt av en minitriathlon i Garpenberg. Sträckorna var 25m sim, 2,5km cykel och några hundra meter löpning.
Som ni förstår har jag startat i ett stort antal triathlontävlingar, då jag varit med på tävlingar varje sommar sedan 1996, med undantag för 2009-2010 då jag var ryggskadad.

På plats här i Florida känner jag mig ändå som en nybörjare. Det är otroligt mycket nytt att ta in, många nya rutiner att vänja sig med, och framför allt en helt ny distans och utmaning jag står inför. Jag bor tillsammans med Erik Strand, Jonas Djurback och K-J Danielsson som alla är erfarna i sammanhanget, vilket är positivt.

Igår hämtade vi ut våra "racepacks", innehållandes en del kända saker och en del saker som var nya för mig.
Nummerlapp, chip och klisterlappar till cykel och hjälm hör till de kända sakerna. De nya sakerna var 5 plastpåsar, nummer-tatueringar, armband och alltsammans låg i en fin IM-ryggsäck.
De fem plastpåsarna var uppmärkta med "Morning clothes", "Bike gear", "Run gear", "Special needs bike" och "Special needs run". Det är här det lite krångliga börjar!

I de olika påsarna ska alltså en massa grejer stoppas, och alltsammans ska checkas in redan dagen innan tävlingen, förutom "Special needs"-påsarna som checkas in på tävlingsdagen.
Efter avslutat simmoment skall vi alla springa in i en stor byggnad, där vi blir tilldelade våra respektive "Bike gear"-påsar. I denna bör man alltså ha packat cykelhjälm, glasögon och diverse annat som man vill ha med sig under den 180km långa cykelturen. När vi sedan är ute på cykelmomentet finns en plats där vi får plocka upp våra "Special needs"-påsar, som bör innehålla den nutrition som behövs för resterande sträcka.

När vi cyklat klart är det dags att öppna "Run gear"-påsen, innehållandes löpskor, i mitt fall även vätskebälte och diverse Enervitene Liquids. Även ute på löpbanan finns ett tillfälle att plocka en "Special-needs"-påse. Givetvis finns det vätske- och energistationer utmed både cykel och löpbanan, men jag känner att det ändå kan vara skönt att ha möjligheten till att ta min egen nutrition. Som ni förstår är det en hel del att hålla reda på dagen innan loppet, så att man inte packar ner hjälmen i "Run gear" eller vätskebältet i "Bike gear"...

Förhoppningsvis kan jag dra nytta av att jag bor med tre erfarna killar som kan hjälpa mig att tipsa vart jag skall packa ned vad.

Idag har vi varit på pre-racemöte, och ikväll väntar pastabuffé. På dessa två sammankomster gror en hel del nervositet också, alla ser ju så snabba ut. :)

1 kommentarer till artikeln

1977 • Stockholm
#1
2 november 2012 - 22:40
Lycka till nu!
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.