En soligt krispig strand kan väga upp många långa timmar på tåg och i flyg

Med på IM Florida-resan del 2

KrönikaVårt resesällskap med siktet inställt på IM Florida går vidare. Idag redogör Emelie för resan dit. Att tävla på högsta nivå på olika platser på jorden kräver såväl planering som uthållighet. Att resa långt kan ju vara meckigt nog, men att kombinera det med formtoppning än jobbigare.

07:30 gick tåget från Falun, med Erik Strand och 08:26 var samma tåg i Hedemora för att plocka upp mig och KJ. Vi fick skjuts av min pappa till tågstationen, och var där i god tid för att lasta ur alla väskor ur bilen. Vi hade båda tre väskor var. En cykelväska, en resväska och en liten resväska till handbagage. Jag hade kollat tidtabellen på SJ:s hemsida och sett att tåget endast skulle stå still i Hedemora i en minut, så jag trodde inte ens att jag skulle hinna ombord på tåget med alla grejer. Jag och KJ tog varsin ände av vagn 4, som enligt Erik hade mycket plats till bagage. Pappa hjälpte mig att lasta ombord alla väskor, och vips så var tåget i rullning, med både mig, KJ och alla väskor ombord.

För en gångs skull blev det en tågresa utan förseningar, klockan 09:53 rullade vi in på Arlanda C.
Flygets avgångstid var 13:10, vilket innebar att vi hann checka in, betala för cykeltransporten, checka in cyklarna och äta lunch innan avgång.

För att checka in cyklarna var vi tvungna att väga dem, få dem undersökta av en säkerhetsvakt samt betala för dem. Säkerhetsvakten drog en liten lapp längs med kanterna på väskorna, för att sedan analysera lappen och se om vi hade något otillåtet i väskorna. Han försvann med lappen, och kom tillbaka efter en stund och allt var grönt. Vid det här laget var det skönt att bli av med väskorna!

Vår flygrutt gick först till Amsterdam, sedan vidare till Atlanta och till sist Panama City Beach. Med en total flygtid på 16h10min. På Arlanda träffade vi Fredrik Haglund och Fredrik Svanberg, och det visade sig att de hade bokat samma flygrutt till Panama city beach, så vi var i alla fall fem triathleter ombord på planet!

Vi var lite oroliga över mellanlandningen i Atlanta, vi hade en transfertid på 1h 40min. Under denna tid skulle vi hinna checka ut allt bagage, inklusive cykelväskor, passera gränskontrollen och få visumet godkänt, checka in alla väskor igen, och sedan transportera oss till rätt gate för det sista flyget. Atlanta är dessutom är stor flygplats, med många möjligheter att irra bort sig.

Men allt flöt på, väskorna kom och vi blev alla tre godkända i gränskontrollen. Min kontrollant var trevlig, och intresserad av triathlon så det blev en rolig pratstund.

Vi hann hur som helst checka in våra väskor igen och ta oss med tåg till rätt gate. Flyget mellan Atlanta och Panama city beach var ett litet skruttigt flygplan, och vi fick dom sämsta sittplatserna. Trots oerhört hög ljudnivå, och skumpig resa somnade vi alla tre och sov hela vägen till PCB. Väl framme på flygplatsen tog vi en taxi till hotellet, och hade då varit på resande fot i 24h. Men klockan var ändå bara 23:30 på fredag kväll, vi hade tjänat 7h.

2 kommentarer till artikeln

1978 • Stockholm
#1
30 oktober 2012 - 19:40
Känns som jag kommer att kommentera varenda inlägg här :)
När jag gjorde Ironman Florida så körde vi bil från Atlanta till Panama city. Om jag minns rätt så var det en ganska dryg biltur på många timmar. Jag har bara bra saker att säga om tävlingen annars.Det var min första Ironman utomlands och allt var så nytt och spännande.

Hoppas ni får samma fina upplevelse som jag hade där.
0 •
#2
5 augusti 2019 - 12:02
I am using to share this Homepage for those people to know how to save passwords in http://passwordsinmicrosoftedge.com/ Microsoft edge search engine.
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.