Många väskor blir det om våtdräkter, cyklar, sportdryck och löparskor skall med. Foto: Emelie Gunnarsson

Med på IM Florida-resan del 1

KrönikaHur får man med allt? Vad skall med och inte på en IM? Vad händer om man glömmer något. Behöver man extra diskhjul? Tankarna är många och de begränsas av flygbolagens viktkrav. K-J har funderat en hel del kring detta.


Att packa är för mig nästan värre än själva tävlingen.
När man packar för en triathlon tävling så kan man ta med sig hur mycket grejer som helst.
Men när vi nu ska tävla i Florida, ska vi flyga dit med ett flygbolag som är lite petiga med vikt och cykeltransporten. Så utmaningen blir då att få med sig allt man behöver, men ändå hålla sig inom de tillåtna gränserna för vikt och mått.

Jag som är lite lätt disträ, och har lätt för att glömma saker måste verkligen koncentrera mig och anstränga mig en hel del under packningen. Så att jag inte kommer fram till Florida utan hjul eller något annat viktigt...

Det allra viktigaste är att paketera cykeln rätt, så att inget blir skadat på vägen. Flygplatspersonalen är inte särskilt försiktiga med varken vanliga resväskor, eller otympliga cykelväskor.

Utmaningen blev att få cykelväskan lättare än 29kg, och den vanliga väskan lättare än 24kg. Jag är ganska bra på att ta med mig lite kläder, så den vanliga väskan skulle inte bli något problem. Men för att få cykelväskan att väga under 29kg, så kan jag inte lägga några andra saker än just cykeln i den. I normala fall packar jag även ned skor, våtdräkt och nutritionen där.

För att komma ihåg allt skrev jag och Emelie packlista, så att vi enkelt kunde pricka av vad som var nedpackat och inte.Allt rullade hur som helst på, och klockan 22:00 i torsdags var väskorna packade och klara, och inpackade i bilen. Cykelväskan vägde 24kg, vanliga väskan 21kg. Jag lyckades med resans första utmaning!

Over and out

3 kommentarer till artikeln

1983 • Alingsås
#1
29 oktober 2012 - 17:51
spännande =)
1978 • Stockholm
#2
29 oktober 2012 - 19:49
Vilket flygbolag reser ni med? Jag flög med Klm senast jag åkte till Usa och deras maxgräns var 23kg. Det gick precis. :)
Emelie
1988 • Hedemora
#3
29 oktober 2012 - 23:32
Björn, vi reser med KLM och Delta Airlines. Vi fyllde i förhandsinformation när vi bokade flygbiljetterna, och där kunde vi fylla i måtten på väskorna, och förväntad vikt. Hit gick det bra i alla fall, vi får se om vi får med oss cyklarna hem igen :)
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.