De sista över mållinjen är utan tvekan några av dagens lyckligaste kämpar. Foto: Peter Andrén

IRONMAN KALMAR 2012

ReportageÖver 1600 är anmälda. Våtdräkterna är zippade, cyklarna är servade och skorna är putsade. Vi är på plats och följer alla kämpar i IRONMAN KALMAR. Elit som motionär.


6:58 En mycket spänd väntan medan högtalarna önskar dem lycka till. Alla mycket stilla och fokuserade. Det är nästan lite ödesmättat.

7:00 Starten går och en mäktigt syn av plaskande av armar och ben når oss på land. Nu är det igång!

7:16 Vattentemperaturen ligger på 19 grader och första gänget är på väg in för första varvningen. Massor av publik i hamnen och musiken vansinnigt hög. Tempot ligger strax över minuten per hundra meter.

7:21 Hamnområdet omvandlas till en nästan episk motorväg av simmare. Ljudet är imponerande.

7:24: Elitklungan, där ledningen skiftar, går ikapp de modiga motionärer som ligger sist.

7:35 Nu blandas såväl motionärer och ledarna i vattnet under oss då alla simmar om alla.

7:38 Vi lämnar hamnområdet samtidigt som första ger sig ut på sista simvarvet. Många många har mycket kvar men ändå behöver vi flytta oss bort till transitionsområdet. Detta är en märklig sport.

7:47 Applåderna stiger när de första närmar sig stranden. Samtidigt är de stora massorna ute på en lång resa kvar även i simningen.

7:48 7 Det är samlade miner på det gång som första drar av sig våtdräkten och letar efter sina påsar i växlingsområdet.

7:50 Nytt gäng kommer upp samtidigt som första är ute på cykeln.

8:00 Växlingsområdet till cykeln fylls av fest när allt fler motionärer passerar. Det är många nära och kära som hejjar fram. Speakern manar på med amerikansk frenesi.

8:04 Första svenska dam, Viktoria Gadd, ger sig ut på cyklingen. Fler och fler kommer upp ur vattnet. Ryktet säger att IM ger samma prispengar i dam- och herrklass. Något som isf är lika ovanligt som hedervärt.

8:13 Området myllrar nu av folk som springer ut ledande sina cyklar. De flesta barfota med cykelskorna fast i pedalerna.

8:24 Stämningen blir gladare och gladare i samma takt som stressen i växlingsområdet sjunker. Sofie från Fitness-magazine hinner till och med dra igång en GoPro-kamera fram på styret. Kan bli en kul film att köra spinning till i vinter.

8:40 Precis innan utgången står ett par tjejer och kollar att ALLA aktiva fått på sig sitt tidtagningschip. De har järnkoll och hjälper snabbt på med kardborrebandet för dem som tappat. Lätt värt ett par sekunder nu mot att inte få någon tid registrerad efter en heldag.

8:50 Bara några hundra simmare är nu kvar i vattnet. Alla andra redan och ute på cykeln. Området som nyss var fullt av cyklar för miljoner börjar nu tunnas ut.

9:00 Endast tre personer uppges ha brutit årets simning. Vi ger oss ner till vattnet för att applådera upp de sista tre simmarna som är på väg upp ur vattnet.

9:06 Siste simmaren bröstsimmar de sista 200meterna in mot land

9:11 Funktionärerna upptäcker nu ännu en sista simmare. Hon har bara 150 meter kvar och kommer klara cut-off tiden på 2:20. Därmed ser det ut som om samtliga som genomfört klarar tiden och får fortsätta.

9:15 Jublet stiger nu när hon kliver ur vattnet.Hon stapplar. Ser trött och medtagen ut men är fast besluten att fortsätta. Troligen tänker hon att de andra grenarna är hennes starkare.

9:42 Nu har vi förflyttat oss till den rondell som alla cyklister skall passera efter sin 10 milasväng ute på Öland. I stort sett alla cyklister är nu ute på ön men eliten skall snart vara här.

9:48 Skall vi snacka herrelit så ligger de mest och bevakar varandra på väg tillbaka mot bron. Först är Jan Raphael tvåa är Dorian Wagner och på bronsplats Anton Blokhin. Alla tyskar. Bäste svensk är Jonas Djurback som är fyra och han följs av Karl-Johan Danielsson.

9:56 Nu klättrar de första motorcyklarna upp på bron. Cyklarna bör vara snart bakom. Tursamt för alla är vinden svag då man under en Ironman inte får ligga på rulle eller klungköra. Ligger man för nära kan man varnas och efter tre varningar kan man diskas. Tanken med detta är att det är varje enskild cyklists prestation som skall göra skillnad.

10:03 Ännu ingen av de ledande tyskarna upp på bron men ett svalkande regn börjar falla på Öland. Vi får hoppas att det inte ställer till med bekymmer för cyklingen. Som kuriosa kan sägas att ledande Wagner (leder med ca. en kilometer) fått problem med nåt men "lagat" det i farten. Måste kräva en stark närvaro att både rycka och lösa det.

10:10 Snabbaste damer passerade just 82 km. De har nu "bara" 10 mil kvar.

10:11 Wagner är uppe på bron efter 91km. Leder med en minut. De är på väg över bron där farten nerför kommer kunna bli riktigt snabb. Det finns dem som lovat att bryta hastighetsbegränsningen på 90km/h.

10:21 Tysk techno trycks ut i högtalarna och speakern manar på folk att klappa.och skrika. Stämningen är en intressant mix av amerikansk och tyskt upplägg. Naturligtvis med en svensk twist.

10:25 Wagner är först i herreliten att rondellen, enligt anvisning, åt fel håll. Nu skall han och de andra norrut på en dryg 7 milavända och vi skall heja in alla kämpande motionärer.

10:30 Efter en rejäl lucka kommer nästa svenskar. Totalt snackar vi om att 900 svenskar anmälda (60%) och vi väntar nu in dem alla.

10:36 Stämningen är hög och publiken jublar när allt fler cirkulerar. I gänget är fjolårets trea Ted Ås vilket säger en del om hur mycket tuffare tävlingen blivit i år. Erik Strand, som var tvåa ifjol, väljer i sin tur att kliva av (har varit skadad).

10:44 Diskhjulen swoschar in och ut ur rondellen. Överallt är det sjukt tryck i benen trots snart fyra aktiva timmar.

10:47 De två första damerna passerar på sin väg ut på de sista 75.

10:55 Det jublas allt högre när, första svenska dam vänder i området. Efter henne fyller det på med elitmotionärer och regnet från Öland verkar drabba oss men lite enskilda droppar.

10:58 Nyheten når oss att Wagner (i herrledningen) kroknat och cyklats om av svensken Karl-Johan Danielsson. På damsidan har vi Essmüller. Triathlon är verkligen en publiksport. Hela tiden händer det nåt och nästan alltid är det någon man vill hålla koll på.

11:06 Över 600 atleter har nu passerat cyklingens mittpunkt. Vi är alltså nu så mitt i tävlingen vi kan vara.

11:19 Regndropparna får oss att gömma oss i "Penelty-tältet". Här stannar fler och fler till efter att det 40-tal domare längs banan gett dem varningar. Det kan handla om utrustningen eller att de legat för tight på framförvarandes vind. De flesta tar sin tid i rutan med jämnmod, stretchar och fyller på med lite energi.

11:31 Byte i ledet på damsidan. Efter vändpunkten mötte ledande herre Karl-Johan Danielsson en ny dam i ledningen. Det var Dana Wagner som gått om Rebekka Essmüller med ett tiotal meter. Åsa Lundström är bästa svenska med cirka 4 minuter upp.

11:45 Musiken dunkar vidare och speakern går nästan i spinn i takt med att de breda skarorna motionärer passerar vår rondell. Särskilt när det är någon triathlet från Kalmar som kör förbi. I övrigt märks det att många är mycket glada över att få höra hejarop och vara i centrum efter 10 mil med trötta ben på Öland.

11:57 Samtidigt som alla heroiska motionärer ger sig ut på sista vändan på cykel packar vi in oss i byschan vid växlingsområdet. Vi har en kort stund på oss att fylla på med kaffe och glass innan det är dax att följa löpningen.

12:02 Karl-Johan är fortfarande först. Ligger nu på ett snitt på 55km/h. Allt för att få så mycket försprång som möjligt till den handfull atleter som följer honom. Flera av dem är riktigt starka löpare och han kan behöva varje sekund.

12:08 Känslan inför löpningen är att gänget bakom Karl-Johan ligger lite väl tight på. Han har tidigare inte gjort en IM och senast i Vansbro (där han vann) tappade han en hel del i löpningen. Dock är han känd för att bli bättre och bättre under säsongen.

12:12: 2 km kvar för K-J och det är nästan så man kan känna på spänningen över att en svensk, sensationellt, leder detta lopp.

12:15 Karl-Johan inne i växlingen. Han springer in snabbt med cykeln.

12:17 De fem jagande är inne och växlar. Efter K-J Danielsson har vi Raphael (Tyskland), Boescherer (Tyskland), Djurback (Sverige) Wagner (Tyskland) och Reichel (Tyskland).

12.23 Nu är det fullt drag överallt. Motionärer på väg in för varvning, cyklister i växlingsområdet och löpare på väg ut.

12:27 Ett stort gäng väller in. I denna grupp ligger både Ted Ås och Jonas Colting. Båda har tidigare talat om att sätta svenskt rekord (8:15) men just idag ser det tufft ut att klara det.

12:36 Vi ryser lite längs ryggraden och är nästan löjligt rörda när vår egen träningsvän Robert Schelin sticker ut på löpningen. Borta är vårt flinande åt att vara partisk och ropa extra i "högtalaren" om dem man känner.

12:43 Raphael som även tryckte tidigt på cykeln går hårt i löpningen. Redan efter 6 km är han förbi K-J Danielsson

12:47 När man växlar in för löpningen måste man först springa in med cykeln. Det är alltså inte tillåtet att cykla in i området. Därefter hänger de av cykeln på dess numrerade ställen. Barfota löper de sen på den utlagda filtmattan bort mot omklädningen. Där hänger en blå påse med startnumret som de tar med sig. Väl inne drar de på löparskor och hänger av sig hjälmen. En del tar en gel men alla måste vrida fram nummerlappen på magen igen (måste sitta bakåt på cykeln). På väg ut läggs all överbliven utrustning i en röd kasse och lämnas innan mattan för löpningen passeras.

13:02 Åsa Lundström, som är bästa svenska, är uppe på en andra plats!

13:03 På herrsidan går Raphael(1), Wagner(2) och Boecherer(4) mycket starkt. Ser ut att bli tyskt i topp. K-J sliter på. Han har öppnat i 3:40 tempo men har sen dess tappat. Att gå för hårt är vanligt efter cykeln då fartkänslan är snabbare än vid löpning och benen är stumma och saknar känsla. Han är nu nere i 4:07 fart vilket kan innebära en mara under tre timmar vilket är ruskigt starkt. Vi kan bara hoppas att han disponerar sig bra och att de andra pacar fel.

13:16 Ny trafikplats och full trafik. Cyklister på väg in och löpare på väg ut SAMT in för varvning (efter första av tre varv). Speakern uppmanar oss att kolla åt alla håll innan vi går ut någonstans. Det behövs verkligen.

13.27 Det skiljer nu två minuter för Åsa Lundström upp till ledande Wagner. Ser starkt ut. Raphael drar fortfarande på herrsidan. Följs av de två tyskarna.

13:35 Första dam Dana Wagner springer förbi oss och vi startar klockan för att se hur långt efter Åsa ligger nu.

13:37 Samtidigt som det stora flertalet motionärer bytt cykeln mot löpning vänder en ensam tjej i rondellen. Publiken lyfter henne igenom när hon som sista tjej ger sig ut på de avslutande 75km cykling.

13:40 Åsa passerar som andra dam. Nu dryga 3:30 efter.

13:44 Tredje dam, Rebekka, passerar nu. Känns som om Åsa minst kan hålla undan för silvret.

13:50 De motionärer som nu sitter på cykeln på väg in till löpningen ser allt tröttare ut. 18 mil är ingen lek ens för dem som tränat väl.

13:53 Raphael passerar i ensam majestät. Hans ursinniga start ser mer balanserad ut nu.

13:54 Wagner och Boescherer passerar jämsides och högtalarna spelar "Billy Jean" för hundrade gången.

13:59 Jonas Djurback är förbi oss och K-J ligger nu fyra. De har knappt halva löpningen kvar. "Bara"

14:13 Snackar vi ett par ord med Pasi Salonen som brutit. "Fick en punktering och sen tog patronen(som man pumpar med) slut. Var min första punktering på tävling så det får man ta. Men lite synd är det då dagens förhållanden är riktigt bra".

14:15 Ja, förhållandena idag kan man inte klaga på. Det har i stort sett varit vindstilla, ingen sol och det regn som fallit har hunnit torka på banan innan nästa droppe landat. Skönt för alla som har många timmar kvar.

14:24 Raphael har nu en mil kvar. Dana, bästa dam har 19km. Vi packar ihop oss för att följa slutspurten.

14:30 Detta är verkligen ett kontrasternas lopp. Samtidigt som vi hastar mot målet är det ännu stora skaror med vältränade människor som ännu har maran kvar!

14:36 Framme vid målgången och varvningen på Stortorget. Satan i gatan vilket tryck. Lika mycket publik och löpare som det är volym i högtalaren.

14:41 Åsa Lundström leder nu damklassen! Efter att ha arbetat sig ikapp kilometer för kilometer går hon nu om.

14:42 På herrsidan leder fortfarande Rapheal och Wagner är nu ensam tvåa. Skiljer nu tre minuter. Trea är Boecherer och minuten bakom honom har vi Jonas Djurback.

14:50 Nya bud. Djurback har gått om och är med 7km kvar trea i loppet och går starkt. Kul med svenskar på båda pallarna. Håll ut nu Jonas och Åsa.

14:52 Speakern trimmar upp stämning ännu mer inför den stundande målgången men minst lika mycket för alla de löpare som är inne på någon av sina varvningar. Många av dem ler och gör trötta high-fives med publiken.

14:56 Vi flyttar oss närmare mållinjen. Raphael har nu knappa 2km kvar. Han lär bli storslaget mottagen och jag hoppas laptopen håller för nu duggar det igen...

15:02 Nära nu. Bara sista tusingen kvar på en mycket lång resa för snabbaste man.

15:04 Vrålet stiger och Raphael defilerar i mål. En ursinnig löpning ledde hela vägen. 8:04:06 visar klockan.

15;06 "Euforia" pumpas ut i högtalaren och vi hoppas på att snart få se Jonas. Finns ju chans på nytt svenskt rekord.

15:10 Dorian Wagner bli andre tysk över mållinjen och tar silvret.

15:11 Jonas Djurback missar bronset med sekunder mot Horst Reichel. Men Jonas har gjort en historisk insats. Han är inte bara etta på SM. Han sätter också nytt svenskt rekord på 8:10:55!

15:13 Jonas tas emot av publiken och sin familj. Lycklig kramar han sin halvåring och ger sin fru
lagerkransen.

15:22 Karl-Johan Danielsson är i mål som åttonde man på 8:21:04. Han spände bågen högt på cykeln och fick en fantastisk sluttid i sin debut!

15:29 "Thunder" maxas i ljudanläggningen och vi sitter här och är förstummade. Visst var det optimala väderförhållanden men ändå. Jonas sprang maran på 2:49. En tid som de flesta av oss inte ens kan drömma om trots att vi inte simmat 4km och cyklat 18 mil innan. Karl-Johan debuterade på IM-distansen och gjorde en sanslöst stark cykling. *jisses*

15:32 Vi fyller på med en snabb kaffe och fokuserar nu om på Åsa Lundström. Hon ser ännu ut att kunna vinna hela tjottabalunset.

15:41 Publiken är ännu enormt stöttande och vi får i högtalarna höra att Åsa drar ifrån i ledningen. Med 7km kvar leder hon nu med 4 minuter. Det kan låta lite i tid men det innebär ju nästan en kilometers försprång. Just nu känns det lovande även om naglarna blir allt kortare.

15:46 I väntan på Åsas målgång kollar vi in herrarnas topp 20. Där har vi sex herrar (Djurback, Danielsson, Näsvik, Bergqvist, Englund och Malmström) samtliga UNDER fjolårets vinnartid.

15:55 Vi följer strömmen och fyller på Stortorget för att se Åsas segertåg. Inte mycket kvar nu och hon verkar dra ifrån.

15:59 Nere vid mållinjen igen. Herrejösses sicket tryck. Måste vara enormt att få gå i mål här. Hoppas trycket kvarstår även när andra kämpar tar sig hit.

16:04 Vår egen träningsvän Robert går i mål och vi gråter en skvätt. Åsa har mindre än 2 km kvar.

16:10 Åsa har nu bara kilometern kvar och kommer vinna damklassen stort. Hon kommer bäras in sist vägen!

16:13 ÅSA I MÅL!

16:17 Vi laddar upp segerfotot och är rätt tagna. Även Åsa har sprungit enormt och sopat banan med fjolårets tider. Hennes segertid blir 9:14:50.

16:22 Medan atleterna väller in på alla håll pustar vi ut och laddar om. Det är nu det börjar. De allra flesta har flera timmar kvar i spåret. Vi skall följa dem hela vägen.

16:52 Ute på storgatan sliter löparna på. Några har bara meter kvar efter 10 timmars slit. Andra har både ett och två löpvarv kvar. Ändå är det omöjligt att se på steget vem som är vem. Alla har ju kämpat lika länge.

17:12 Efter en stående lunch är vi åter i pressrummet vid Stortorget. Solen tittar fram och det är trötta steg framför oss. Från denna position har man antingen 12 eller 27km kvar.

17:23 Fick just reda på att sista cyklist är ute i löparspåret. Skönt att höra att alla är på väg. Återstår alltså maximalt en maraton och med tanke på att sista cutoff-tiden är klockan 23 känns det som om alla kommer kunna hinna i mål.

17:30 Solen skiner och det drar ihop sig till presskonferens. Alla stora media är på plats men vi kan inte riktigt engagera oss. Just utanför fönstret kämpar folk på det kullerstensbelagda torget. Svårt att föreställa sig hur det känns att löpa där på stumma ben.

17:42 Killen som håller i micken snackar med bred amerikansk brytning och hans kommentarer känns lite som en sån där klassisk hyllning till det egna företaget som man har svårt att ryckas med av. Dagen har varit fantastisk, vi i media har varit fantastiska och Kalmar har varit fantastiskt. Visst kan man hålla med honom (ja kanske inte på det om media då) men det känns ändå rätt pliktskyldigt. Samma saker har de nog sagt och kommer säga igen på alla platser där IRONMAN körs.

18:06 Eftersom tempot ute i spåret sjunker hinner en och annan till och med ställa upp på intervju. Vi träffar Lisa Lantto från Österskär utanför växlingsområdet innan hon gav sig ut på sina sista två varv. Hon anmälde sig till Kalmar för att få vara med i Sveriges första IRONMAN. Det är tredje gången på denna distans för henne, men idag går det lite tyngre än tidigare: "...i alla fall på löpningen. Roligast idag var simningen som var helt fantastisk, men också tuff med en del trängsel i vattnet.

18:41 Kristian Ryback från Malmö ställer även han upp på en snackis. Dessutom finklädd! Han har ett varv kvar på löpningen och säger att han anmälde sig till IRONMAN Kalmar för att få en morot i träningen. Sen blev ändå inte så mycket tränat så därför bjuder jag på lite show iklädd hatt och frack!"

18:46 All övrig media åker hem och vi blir ensamma i pressrummet.

18:50 Klockan pekar upp mot 12 timmar och glada motionärer sträcker upp händerna innan målgången. Någon springer in med sin son i handen och någon kan inte ta ett enda steg till efter att de passerat mållinjen. Hur som helst är deras insats monumental.

18:53 Det är inte svårt att hitta folk som är stolta över sina medaljer i målområdet. Elit som motionär visar gärna upp den. Den krävde mycket slit och kom inte gratis.

19:00 Det är nu exakt tolv timmar sedan de första simtagen togs. Ännu kommer löpare in och ännu har många långt kvar. Inte desto mindre dunkar musiken och speakern på. Alla skall i mål och alla har kämpat utefter sin förmåga.

19:16 Sista kämpe varvar löpningen för första gången. Nu har ingen mer än 27km kvar. Håller hon 8-tempo kommer hon hinna innan de drar snöret. Just nu går hon snabbare och vi hoppas det håller.

19:38 Publiken klappar på och löpare sträcker armarna i vädret när de går under målbågen. De får en medalj och en mugg kola. Därefter leds de ett 50-tal meter bort där deras personliga överdragskläder väntar i en märkt påse. Efter en sådan här urladdning är det viktigt att få bytt kalla blöta kläder direkt och gärna ätit så snabbt som möjligt.

19:57 Att ge sig ut på mer löpning nu närde flesta siktar målbågen kan inte vara lätt. Men ändå möter vi ett par tjejer som båda ler när de varvar torget. 15 kilometer kvar. Vi önskar dem lycka till

20:10 Sakta börjar det skymma och strålkastarna tändas upp. Mindre än 3 timmar kvar innan målet stänger.

20:26 Vi räknar och räknar. Nu är knappt 220 personer kvar ute på banan. ALLA ser ut att klara sista tiden men än är inget säkert.

20:48 Det börjar bli riktigt mörkt nu. En kille i kexchokladsbuff är överlycklig över att vara i mål innan natten. Han är en av många japaner som tagit sig ända hit för att genomföra en Ironman idag

20:55 Efter målgång får man ställa upp för officiellt foto oavsett ens sluttid. Alla är segrare och alla posar som sådana.

21:05 Högtalarna spelar Kentas "Just idag är jag stark". Vill minnas att de gjorde det såhär i mörkret förra året också. En tradition som nya IRONMAN konceptet anammat?

21:19 Det är mörkt men trycket kvarstår. Knappt 140 personer kvar på banan och speakern manar: EVERY IRONMAN IS AN IRONMAN. Klockan visa 14:15 och en man från Norge går i mål.

20:23 Sista löpare passerar strax 35 km. Snart bara sju kilometer kvar.

21:30 Speakern utlovar fyrverkerier när alla kommit i mål.

21:46 Det fyller på i resultatlistan. Inte många kvar nu.

22:00 Bara en timme kvar av första upplagan av IRONMAN KALMAR. Inte mycket efter en lång dag med chipet om foten. Hoppas alla klarar sig in.

22:04 En Irländare och hans fru(?) viftar med två flaggor samtidigt som nästa kille är på gång in. Även om de varit ute ruggigt länge kostar de flesta på sig en spurt och en segergest.

22:11 Nu är endast 18 personer kvar på banan. 1.358 atleter har hittills genomfört hela distansen.

22:20 Vi sitter och imponeras över resultatlistan. Minns ni tjejen som var sist upp ur vattnet i morse? Hon som stapplade och just klarade cut-offen? Låt oss kalla henne M. Precis som vi hoppades repade hon sig och gick i mål på dryga 13 timmar. Man brukar säga att man inte kan vinna en triathlon på simning men man kan förlora den. Idag har hon bevisat motsatsen. Från att nästan varit uträknad körde hon upp sig över 200 placeringar. Det är vilja OCH fysik det!

22:37 Trycket är nu massivt i målet. Åsa, totalsegrare på damsidan, är nere med alla andra för att klappa in de sista. Bara sex heroiska kämpar kvar.

22:39 Tjejen som länge var sist på cykeln går i mål. Tror inte vi sett ett så lyckligt leende på hela dagen!

22:43 Bara tre personer kvar nu.

22:45 15 minuter är löjligt lite en såhär lång dag. Hela torget applåderar och festar till slutet.

22:48 Musiken tystnar och speakern talar allvar med oss. only 12 minutes

22:51 Endast en herre kvar på banan. Det verkar inte som han kommer fixa tiden men alla lovar att stanna hela vägen ut.

22:55 The final countdown dunkar ut. Säg såhär, det var nog inget improviserat.

22:58 Två ynka minuter

22:59 60 seconds

23:00 5, 4, 3, 2,1. Hela torget släcks ner. Applåder utbryter och alla lovar vänta in siste killen på banan. Visserligen kommer han inte inte få en officiell tid men ingen kan ta ifrån honom att han genomfört en Ironman

23:04 Siste man, Ove, är över mållinjen och folket klappar i mäktig takt.

23:05 Stället släcks ner och imlen fylls av fyrverkerier.
Därmed kan vi tacka alla starka och modiga för grymt kämpande idag. Ni är så värda era medaljer!

25 kommentarer till artikeln

Jonas Svensson
1979 • Kungsbacka
#1
18 augusti 2012 - 08:31
hur följer man resultaten/ställningen live? finns det någon sms service i år?
1959 • Jönköping
Cina Andersson
1973 • Alingsås
#3
18 augusti 2012 - 09:17
Kul att få en så engagerad rapportering från Kalmar!
Håller tummar för en fortsatt bra tävling utan skador o olyckor...
Pepp-tankar till alla deltagande som gör en grym prestation där ute!
Jonny Boysing Ottosson
1959 • Sibbhult
#4
18 augusti 2012 - 09:39
Riktigt jäkla kraftprov, Hoppas det går bra för er allihopa,och att ni mår bra efter loppet, LYCKA TILL
Bo Eriksson
1960 • Stockholm
#5
18 augusti 2012 - 09:58
Mycket bra rapportering! Ser fram emot kommande rapporter.
Madeleine Kurtén
1969 • Torslanda
#6
18 augusti 2012 - 10:28
Gud vad kul att följa IM i realtid via Krister. Spännande. Lycka till alla tävlande.
Skall själv iväg till Delsjön nu för att göra del 2 i Göteborgsklassikern, 1 km simmning. Äldste sonen tror att jag kör en IM men har förklarat att detta är långt där ifrån.
Lennart Bergström
1967 • Grödinge
#7
18 augusti 2012 - 11:12
Fantastisk rapportering! Bästa jag sett. "keep up the good work". Klart inspirerande inför kvällens inte fullt lika krävande midnattslopp här i Sthlm.
1968 • Kristianstad
#8
18 augusti 2012 - 11:23
Fin rapportering! Ska bli spännande att läsa fortsättningen. :)
1973 • Alingsås
#9
18 augusti 2012 - 11:25
Ni är med på bild på Ironman live sidan. Vid tidsmarkering 2.23
Ludde Edgren
1976 • Frösön
#10
18 augusti 2012 - 12:15
Heja K-J!!! Ända in i kaklet nu!
katarina johnsson
1981 • Stockholm
#11
18 augusti 2012 - 14:27
Det ska vara Åsa Lundström och inte Lundberg . :)
1976 • Göteborg
#12
18 augusti 2012 - 14:50
såklart :)
1955 • Enköping
#13
18 augusti 2012 - 19:34
Kul med att vi fick bästa kvinna från Sverige - stort grattis!

Besviken över att trots alla mina TV-kanaler så har jag inte fått se något på dumburken....så djävla dåligt!!!!!!!
Agneta Torell
1974 • STENUNGSUND
#14
18 augusti 2012 - 22:59
Tack för rapporteringen... Blir tårögd av att läsa om allas prestationer och den underbara stämningen!
Krister Åström
1997 • Strömsund
#15
18 augusti 2012 - 23:17
Härlig läsning!
1975 • Malmö
#16
18 augusti 2012 - 23:57
Grymt bra fokuserat av er alla dessa timmar! Underbar avslutning.
Pekka
1966 • Kalmar
#17
19 augusti 2012 - 00:18
Det var en fantastisk dag för oss Kalmarbor. En riktig folkfest för publiken, och jag är säker på att deltagarna är mycket nöjda med arrangemanget.
Och jag lider med Ove, han hade riktigt ont när han sprang i mål med Kalmars kommunalråd.
1982 • Emmaboda
#18
19 augusti 2012 - 03:19
Underbart att läsa i efterhand efter att lite klent genomfört det traditionenliga midnattsloppet för tredjegången, blir minitriathon i Kalmar nästa år en tiondel räcker dagarna före mdnattsloppet!. hoppas det kommer en uppföljning på detta nästa år också!
Peter Joelsson
1956 • Blomstermåla
#19
19 augusti 2012 - 09:49
Härlig beskrivning av dagen
Alice Sundström
1968 • Gislaved
#20
19 augusti 2012 - 10:32
Fy fasen vilken bra rapportering, känns som om jag varit på plats i Kalmar :)
1976 • Göteborg
#21
19 augusti 2012 - 13:22
Tack alla som slet igår och tack för alla kommentarer.
Läste själv igenom hela texten nu och kan väl säga såhär: Jag har sett bättre korrektur men kul var det :-)
Rebecka Hallberg
1983 • Halmstad
#22
19 augusti 2012 - 20:41
Fantastiskt skrivet! Själv tycker jag att genomförandet av bara en av grenarna kräver sin man eller kvinna! Jag önskar alla allt gott.
1972 • Landvetter
#23
19 augusti 2012 - 23:52
Bra Krister!!!!
1983 • Alingsås
#24
20 augusti 2012 - 08:43
Bilden på Robert ut från T2 med eran kommentar är oslagbar =)
1982 • Kalmar
#25
20 augusti 2012 - 20:40
Siste man Ove som precis missade cut-off-tiden =(
Men fin film...
http://www.youtube.com/watch?v=AZGFniZIb4U
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.