Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!

Hälle har skolat många svenska löpare. Nu vill de hjälpa oss alla att göra vår snabbaste mil Foto: Deca Text & Bild

Persmilen - nytt snabbt lopp

TräningLöparvågen fortsätter att öka. Fler och fler drar på sig löparskorna. Lopp efter lopp blir fulltecknade och det finns snart inte en tidning som inte snackar löpning. Självklart innebär det att allt fler blir allt engagerade i sin löpning. För oss fixar nu Hälle IF ett lopp, specialdesignat, för att sätta personbästa.

Hälle IF är föreningen som har skolat många av Sveriges elitlöpare. Man har varit en samlingspunkt där de bästa träffats och lyft varandra. Vår egen Ulf Friberg hör till tränarstaben. Hälle har en lång tradition att i första hand fokusera på löparna. Därför är det inte konstigt att de nu är dem som startar vårens mest spännande nykomling: Persmilen.

Persmilen är ett kontrollmätt millopp som helt och hållet är startat för att vi löpare skall få tillgång till en snabb bana där man kan få "persa". De har letat upp en sträckning inne på en testbana för bilindustrin i Uddevalla. Där har de dragit ut två 5 km varv. Mjuka fina svängar och en flack bana skall ge oss alla chansen till nya personbästa på milen.

Vi träffade Christian Persson som är en av dem ligger bakom loppet. Självklart var vi nyfikna på vad som är på gång.

Persmilen?
Ja namnet syftar på ett lopp där man skall kunna sätta personbästa på milen.

Vad är Persmilen?
Persmilen är ett snabbt millopp som vi anordnar den 14:e april i Uddevalla. Den löps på i huvudsak trafikfria vägar inne på Volvos gamla testbana. Där kör vi två varv för att ha bra koll på servicen för löparna.

Varför startar ni Persmilen?
Vi har länge känt att det saknats ett lopp för rekordsugna millöpare här på vårkanten. Både för motionärer och elit behövs det bra förutsättningar för att kunna göra sin bästa mil. Därför har vi här satt fokuset på servicen i första hand.

Nåt annat?
Ja, allt är klart vad det gäller kontrollmätning, omklädningsrum, anmälan och annat. Dessvärre inte vår hemsida. Den ber vi om att få återkomma med.

Att deras hemsida inte är uppdatera får vi alltså leva med. Men det kanske kan vara förlåtet. Allt annat verkar ju bli skräddarsytt. Skall bli spännande att se hur det går den 14:e april.

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.