Alla mår bra av en boost

Svettig på JobbetAlla mår bra av komplimanger, arbetsplatser likaväl som människor. Nedan följer två energigivande övningar som sätter ljus på det positiva. 

 

Energiboosta arbetsplatsen: Vad är det bästa med ert arbete?

Ta för vana att med jämna mellanrum gå laget runt på ett möte och berätta vad det bästa på din arbetsplats är. Påminn dig själv och dina kollegor om varför ni gör det jobb ni gör, vilken betydelse ni har och varför det är meningsfullt och viktigt. 

 

Energiboosta arbetslaget: Uppskattningspåsen

Samla ihop tomma godispåsar, dvs papperspåsar som man plockar smågodis i. Se till att det finns en påse till varje anställd. Skriv namn på varje påse och sätt upp på valfri plats. Låt påsarna sitta uppe en vecka. Alla på arbetsplatsen har under veckan i uppgift att lämna en komplimang eller valfritt fint ord till vardera kollega. När veckan har gått får alla öppna sin påse och ta emot sina kollegors kärlek. Har du svårt för någon du jobbar med? Då får du vara extra kreativ. Det finns något vackert hos precis alla. Att sedan öppna påsen är bättre än vilket lördagsgodis som helst. Det är godis för själen. 

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.