Foto: Gunnar Eld

IM-ladda med Emma del 2 av 2

TipsNu är det en dryg vecka kvar till Ironman Kalmar (17 aug). Tillhör du en av dem som ska köra? Eller kanske är du bara nyfiken på hur du förbereder dig på en sådan utmaning?

Emma Graaf är nybliven svensk mästarinna på långdistans (4000m, 120km, 30km). Ta del av hennes förberedelser den sista veckan och hennes tips på vad som är viktigt under själva loppet!

 

Hur förbereder du dig när det närmar sig loppet?

De sista dagarna innan race är det sömn och mat som gäller. Lite lätt träning för att hålla igång och då i tävlingsfart. Försöker att inte äta rött kött dagarna innan eftersom min mage historiskt har varit lite…eeehhh..ostabil under race. Fisk och kyckling går bra, men rött kött kräver lite mer och längre nedbrytning så det skippar jag. Jag kolhydratladdar inte eller något sådant, försöker äta normalt och dricka normalt. Dagarna före kollar jag igenom all utrustning och testar detta på sista passet innan tävlingsdagen så att allt fungerar. Sedan är det bara att ladda mentalt! 

 

Vad är viktigt att tänka på under loppet?

Under loppet är huvudet din bästa vän. Du måste trivas med dig själv för ute på banan är det kroppen mot pannbenet. Pannbenet ska stå emot alla krämpor och negativa tankar under hela den långa dagen som man tävlar. Det är jävligt hårt och det är jävligt kul.

Jag älskar publik och försöker suga in all energi som publiken ger en. Ge ett leende tillbaka till de som har kommit ända till Kalmar för att heja och njut av tävlingen och omgivningen. Det är ju faktiskt en väldigt vacker bana så sug in det! Tanken på att det är tävling och att jag ska vara som bäst där och då gör mig otroligt taggad och det brukar aldrig vara något problem för mig att tävla och prestera. Det är bara yttre faktorer som kan stoppa mig och är det så att det gör det så är det bara att försöka lösa problemen och göra det bästa av situationen. Punka, magproblem, väder, vind. Allt ska vara förberett och allt kan hända. Bara gilla läget. Triathlons fjärde gren är bortförklaringar men dessa skall minimeras! 

Kom förberedd och träna bra och smart fram till race så kommer Kalmar gå som smort!!!!

1 kommentarer till artikeln

1967 • Kalmar
#1
8 augusti 2013 - 20:51
Ni är så varmt välkomna! Vi längtar efter er!
Själv nöjer jag mig med att köra minin på onsdagen, men jag langar dricka till er.

Ladda väl och njut!

Jag ska heja på dig, vi ses!
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.